Как бързо и лесно да се отървем от стомашното разстройство

Стомашно чревните разстройства са чести явления през лятото

Нарушената функция на храносмилателния тракт се нарича стомашно разстройство.

Още ценна информация ще намерите в тази подробна статия на БГ Билка: Как спешно да се отървем от стомашното разстройство (диария) | Топ 10 билки, домашни средства и рецепти!

Много причини в детската възраст водят до стомашно разстройство. Преяждането и консумацията на по-тежки храни са невинни и бързо отминават.

Гастрити, колити, вирусни и бактериални инфекции изискват адекватно лечение, за да няма проблеми в бъдеще.

Стомашно чревните разстройства са чести явления през лятото

Обичайните оплаквания са болки в корема, гадене, повръщане, разстройство, образуване на газове в червата и подуване на корема. При инфекция се наблюдава и повишена температура. При кърмачетата се получава стомашно разстройство и при алергия към храни, най-често към белтъка на кравето мляко.

Стомашно чревните разстройства са чести явления през лятото. И не само при децата, но и при възрастните. Ако разстройството е предизвикано не от инфекция, а от несъвместимата употреба на различни продукти, преяждане на плодове, от мръсотията по ръцете или от неизмити зеленчуци и плодове, много лесно можете да се избавите от него.

На децата е необходимо да се дава в продължение на два-три дни оризова отвара. Тя се приготвя по следния начин. Една част ориз и шест части вода се варят на бавен огън до пълното сваряване на ориза, после отварата се прецежда.

Пие се топла по една трета от чашата през всеки два часа. Много добре влияе върху стомаха разтворът от калиев перманганат. Той трябва да има бледорозов цвят. Пие се по една чаша сутрин и вечер (за деца — половин чаша). Добре е да се използва същият разтвор за клизма.

Демир бозан билки за бъбреци

Понякога една-две процедури са достатъчни за възстановяването на нормалната стомашна дейност.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *