Стоп на черните точки!

Четири рецепти за премахване на черни точки

Черните точки са също толкова неприятни, колкото и акнето. Ето как в домашни условията можете да си приготвите лек срещу така неприятното явление черни точки!
Маска с мед

Не се отказвайте от борбата с черните точки

Маската с мед срещу черни точки е изключително лесна за прилагане. За целта е необходимо единствено да загреете меда и да го нанесете върху проблемните зони от лицето си. След 10-15 минути медът се измива с хладка вода.
Разтвор от сода за хляб и вода
Приготвянето на този лек срещу черните точки, които загрубяват кожата на лицето, става като към три супени лъжици сода се добавят три супени лъжици вода. Двете съставки се разбъркват, след което се нанасят върху кожата на лицето и се разтъркват за няколко минути. Лицето след това се изплаква с чиста хладка вода.

Почистване със сок от лимон
Почистването на лицето със сок от лимон става, като лимонът се натърква директно в проблемните зони на лицето. За да има ефект обаче от процедурата, тя трябва да се прилага по няколко пъти на ден. Сокът от лимон ще спомогне за стягане на порите, а по този начин ще възпрепятства повторната поява на черни точки.

Маска срещу черни точки с картофи
Маската отново е изключително лесна и се приготвя като няколко сурови картофа се настъргват. Без да се чака дълго време, се нанасят върху проблемната зона от лицето, за да изтегли черните точки.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *