Страхова невроза в домашни условия се лекува само с билки

Освободете се от стреса и напрежението без лекарска помощ

Страховата невроза се нарича още паническо разстройство или депресивен синдром. Тя представлява нервно-психично разстройство с проява на безпричинни пристъпи на страх (от затворени пространства, преследване, височина, лекари, насекоми и много др.) и паника в съчетание с тревожно-депресивна симптоматика. Задължително условие е повтаряемостта на пристъпите без наличието на психотравмиращи фактори. Характерни за заболяването са следните симптоми: задух, сърцебиене, задушаване,’ болки в гърдите, световъртеж, замаяност, изпотяване, слабост, несигурност и др.

Лавандулата тонизира и успокоява нервната система

Изследвания в областта на алтернативната медицина разкриват, че билките за страхова невроза са способни да ви освободят от стреса, напрежението и нежеланите страхове. Отдолу са изброени някои от подходящите за лечение на страхова невроза билки. Те са получили признание през последните десетилетия като ефикасни за лечението на страхова невроза и други подобни заболявания.
Пасифлора – лек за безсъние. Тя от векове се използва като седативно средство. Освен това, пасифлората може да облекчи “нервни” гастрочревни оплаквания и се вярва, че е способна да намали нервните рикове и да намали високото кръвно налягане.
Лавандула– тя е основно тонизиращо средство за нервната система и е широкоизвестна с успокояващото си действие. Лавандулата е едно от най-ефективните за страхова невроза билки и за паническо разстройство.
Лимонов балсам– използва се за възстановяване на нервната система, успокоява храносмилателния тракт и намалява кръвното налягане.
Копър– действа благоприятно при стомашни проблеми и много широко се използва в Италия като ароматна подправка и като лекарство.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Страхова невроза в домашни условия се лекува само с билки

  1. Може ли да добавите към материала си как се използват тези билки. Иначе така споменати, не помагат много на хора, които досега не са ги ползвали.
    Благодаря предварително.

    Siaina

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *