При страхова невроза – лечение с билки

При страхова невроза – лечение с билки. То може да помогне при и при неврози и безсъние

Научните проучвания доказаха, че при страхова невроза – лечение с билки  може да помогне. Те се препоръчват от лекарите да се употребяват, за да се получи освобождение от напрежението, безпокойствието и притесненията. Полезно е да се прилагат и диети както и при другите болести например като при невралгия. Полезни билки при страхова невроза са пасифлора, лайка, лавандула, коча трева, копър, кава кава.

При страхова невроза - лечение с билки

При страхова невроза – лечение с билки

Ето една рецепта съставена за общо укрепване на нервната система:

Върху една бучка захар се капват 20 капки от тинктура с мента, глог, валериана. Захарта с капките от билковата тинктура се взема 20 минути преди хапване 3 пъти дневно.

Към тази рецепта се добавя и тази 10 минути след нея:

Прави се запарка от страшниче и босилек по 100 г, глог (плод и цвят), листа и цвят от върбинка, липов цвят, леонурус, шишарки от маточина – по 50 г от изброените билки. От описаната билкова смес се слагат 2 супени лъжици с добавяне на портокалови кори се запарват с вряла вода половин литър от вечерта и стои захлупена. Прецежда се на сутринта и се пие с мед, може и с лимон по предпочитание – по 75 г., което е по-малко от чаена чаша.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Два часа след ядене се пие друга рецепта. Смесват се двеста мл лимонов сок, 1 г камфор на прах или на кристали (разтваря се преди да се смеси със спирт), 200 г зехтин, лъжичка канела и по 10 г от валерианова тинктура и от глог. От билковата смес се взема по една супена лъжица два часа след ядене.

И отново 10 минути след тази смес се пият други билки – отвара от бял равнец, очанка, мечо грозде, жълт кантарион, жълта комунига, гръмотрън (корени), хмел (листа и клонки), троскот, мента пиперита, полски хвощ, иглика, цариче, листа и цвят от леонурус и синя тинтява — по 50 г от билките от всяка една от тях. Заедно с тази смес се добавят три лъжици супени и една чаена лъжичка червена хвойна на зърна и се запарват с вряла вода половин литър. След 10 минути варене се прецежда и се изчаква да изстине и тогава се прецежда.

Ако има болния запек, вечер преди лягане се прави клизма с топла вода 1 литър.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “При страхова невроза – лечение с билки

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *