Новата суперхрана за здравето – семена от авокадо

Полезните семена от авокадо са една суперхрана за вашето здраве

Може да ви се струва този факт за малко интересен, но той е толкова точен и завладяващ. Интересните семена от авокадо са изпълнени с хранителни вещества, които могат да осигурят няколко ползи за здравето на тялото. В действителност, те съдържат повече антиоксиданти от пресните плодове авокадо и от повечето плодове, зеленчуци и лечебни чайове, които ги съдържат. Семената имат даже способността да осигуряват на организма по-разтворими фибри, отколкото всяка друга храна, достъпна за Вас в целия пазар на храните, но ползите не спират до тук.

Ползите от интересните семена от авокадо

Ползите от интересните семена от авокадо

Интересните семена от авокадо съдържат подхранващо масло, което е богато на антиоксиданти.В действителност 70% от антиоксидантите са открити само в семената и останалите 30% се намират в месестата част и кожата. Тези мощни антиоксиданти са способни да понижават високите нива на холестерол и да предотвратяват няколко вида сърдечносъдови заболявания и инсулти.

Семената на тези супер плодове също са чудесна алтернатива за намаляване на възпалителните заболявания в организма, но действат особено добре за облекчаване на подувания в стомашно-чревния тракт.

Можете дори да ги прилагате за облекчаване на диария и за предотвратяване и облекчаване на запек естествено. Освен това и за успокоение на стомашна язва, защото семето съдържа антиоксиданти в него, известни като фенолни съединения. Тези съединения съдържат антибактериални и противовирусни свойства, което прави семената полезни при предотвратяване на язви по лигавицата на храносмилателната система.

Ако имате нужда от още една причина, за да добавите авокадо семена към вашата диета, това може да ви изненада много.

“Фигурин

Семената съдържат флавонол, който е антиоксидант и помага за предотвратяване и намаляване на туморните образувания. Ако подозирате, че имате нещо подобно на растежа на тумор, най-добре е да се потърси лекар за правилното лечение, но също така е важно да се добави повече храна богата на флавоноли към вашата диета, за което са  подходящи семената на авокадото.

Когато трябва да се засили имунната ви система и да се защити от простуда и грип сезон авокадо семена могат да помогнат.

Семената имат способността да се борят с клетките на свободните радикали, които причиняват заболявания и стареене, полезни са за костите, за понижаване нивото на кръвната захар и поддържане на нормално телесно тегло. Някои ги намират полезни за борбата с излишните килограми и за астма в някои случаи.

За да може да ползвате семената от авокадо трябва само да ги отделите от плода и да ги поставите в найлонова торбичка и да ги счукате с чук. Следва да ги смелите с блендер и да си наръсите с тях храната.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *