Бабини рецепти за суха кашлица

При суха кашлица рецепти от народната медицина ще ви помогнат да спрете мъчителните напъни в белия дроб

Неприятната суха кашлица е много мъчителна, защото при нея не се отделят секрети и храчки, белият дроб се напряга, а гърлото става болезнено от напъните. Има много ефикасни рецепти от народната медицина, които ще ви помогнат да спрете мъчителните напъни.
Всъщност суха кашлица е симптом на широка гама леки до сериозни заболявания и разстройства. Тя може да е резултат от инфекция, възпаление, травма, злокачествени заболявания, проблеми на дихателните пътища, и други необичайни процеси.

суха кашлица

При суха кашлица рецепти от народната медицина ще ви помогнат да спрете мъчителните напъни в белия дроб

Суха кашлица може да бъде резултат на заболяване, като алергия, или инфекциозно заболяване, като например вирусен ларингит. В зависимост от причината, суха кашлица може да започне внезапно и бързо да изчезне. Ако тя дойде внезапно и продължи до 2-3 седмици, обикновено е свързана с настинка.
Преди да посегнете към различни химически лекарства, има някои изпитани домашни средства, които си заслужава да се пробват при суха кашлица.
Една такава рецепта се приготвя като се вземат 20 грама листа от подбел и по 5 грама цвят от лопен, плод от резене и плод от анасон. Чаена лъжичка от тази смес се залива с 400 милилитра вряща вода, запарва се 10 минути и се подслажда с 1 чаена лъжичка мед. Дневно срещу суха кашлица се пият 2-3 чаши чай, по възможност доста топъл и на глътки.
Друга много добра рецепта за суха кашлица се приготвя като вземете 4 ореха с черупките, супена лъжица цвят от бъз и супена лъжица пчелен мед и ги пуснете а се варят в половин литър вода за около десетина минути. Този чай се пие след прецеждане по супена лъжица 3 пъти дневно.
Против сух кашлица също се препоръчва да се пият отвари и чайове от синя тинтява с мед или чай от мащерка, бял и жълт равнец, дребна лайкучка и зелени листа от ягода. По желание може да подслаждате с чист пчелен мед.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *