За справяне със суха кашлица има народни рецепти

Народната медицина предлага няколко рецепти за лечение на неприятната и мъчителна суха кашлица

След някое инфекциозно заболяване или от алергия може да се получи суха кашлица. При нея няма отделяне на секрет от белия дроб, а е придружена понякога с чувство на задух и мъчителни пристъпи с дразнене в гърлото. Оставя се с чувството, че не сме се изкашляли напълно, дразни гърлото и дори понякога от напъни може да се получи позив за повръщане. Понякога при суха кашлица се появява неприятно гъделичкане в гърлото, кашляне до загуба на дъх, а от самите напъни може да се получат както болки в кръста, така и гръдна мускулна треска.

суха кашлица

Народната медицина предлага няколко рецепти за лечение на неприятната и мъчителна суха кашлица

Но има няколко ефективни рецепти за справяне с неприятната суха кашлица, срещу която може да си направите домашен сироп или да я потушите с лук и мед.
Много хора опитват какво ли не – сиропи, всякакви топли течности, таблетки за смучене, тъй като от тази суха кашлица се зачервява и раздразва гърлото – но напразно. Хора, които са имали такъв проблем споделят, че можете да си направите сами много ефективен домашен сироп за суха кашлица. Той е по рецепта само с природни продукти, които съчетани дават отлични резултати.
За домашния сироп за суха кашлица са ви необходими 250 милилитра бира, 100 грама небет шекер и един настърган с кората лимон. Всички тези продукти се варят на водна баня половин час, после се прецежда течността и се оставя да изстине. Пресипва се в стъклено шише. Пие се по една супена лъжица през половин или един час в зависимост от състоянието ви и от честотата на досадната суха кашлица.
Ако и тази рецепта ви се стори не дотам ефективна и досадната суха кашлица продължава да ви тормози, може да опитате да я стопирате с лук и мед.
За целта трябва да хапвате по една четвърт глава кромид лук, може и червен, след което се изяждат бавно една-две лъжички мед, които трябва да бъдат оставени в устата да се разтопят и да се стичат по гърлото.
Може лукът и медът да се смесят предварително и от тази смес да си хапвате по една лъжичка три пъти на ден. Добро средство срещу суха кашлица е и сместа от сока на един лимон и няколко лъжички мед.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *