Дефицит на магнезий може да доведе до сърцебиене при бременност

Физическото натоварване върху тялото също предизвикват сърцебиене при бременност и бъдещите майки трябва да си почиват повече

Наред с други неприятни симптоми като главоболие, виене на свят, газове, подуване на корема, запек и прочие, друг известен проблем е неприятното сърцебиене при бременност. Причините са няколко. На първо място това е притеснението, психическият стрес и нервността. Честото сърцебиене при бременност може да се дължи на стрес, който бъдещата майка преживява. Има толкова много хормонални и телесни промени, през които трябва да премине, че стресът и притесненията мога да доведат и до учестяване на сърдечния ритъм.

сърцебиене при бременност

Физическото натоварване върху тялото също предизвикват сърцебиене при бременност и бъдещите майки трябва да си почиват повече

Друга причина за сърцебиене при бременност може да е дефицитът на магнезий в храната. Това също повишава сърдечния ритъм и води до сутришно прилошаване.
Физическото натоварване върху тялото също предизвикват сърцебиене и понякога бъдещите майки трябва да си почиват повече и да се отдават на блажен мързел.
За да се предотврати неприятното сърцебиене при бременност, трябва се употребяват някои храни като стафиди, кайсии, сливи, зеленолистни зеленчуци, яйца и черен дроб. За лечение на магнезиев дефицит, свързани със сърцебиене при бременност жената трябва да се храни с повече бобови растения, ядки, пшеничени трици и зелени зеленчуци.
Ако неприятното сърцебиене при бременност се дължи на приема на някои лекарства, то е необходимо те да се намалят до минимум.
За да се избегне сърцебиене при бременност жената трябва да си почива достатъчно и да прави неща, които са й по сърце и душа. Злоупотребата с кофеин също трябва да се ограничи, за да не се получи сърцебиене при бременност.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *