Полезната сяра за пиене ни прави красиви

Сяра за пиене е много полезен продукт, от който зависят състоянието на кожата, косата, ставите и вените

Ако в тялото ви липсва елементът сяра, това може да доведе до сериозни здравословни проблеми. Той участва в много физологични процеси, като на всичкото отгоре се грижи и за добрия външен вид, особено за кожата и косата.
Именно с тази цел в аптеките се продава сяра за пиене или хранителни добавки, които може да използвате, като първо се консултирате в вашия лекуващ лекар.
Дефицитът на сяра в организма води до нарушаване в дейността на клетките, което причинява косопад, загуба на еластичността на кожата и стените на артериите, появата на бръчки, ставни проблеми, разширени вени, отслабване на имунитета.

сяра

Сяра за пиене е много полезен продукт, от който зависят състоянието на кожата, косата, ставите и вените

Едно от най-полезните качества на полезната сяра е, че тя пречиства кръвта от тежки метали. Това я прави незаменима при възпалени вени, мускули и сухожилия. Елементът е важен за обмяната на веществата и за регулиране на кръвната захар. При недостиг се намалява производството на инсулин, което води до натрупване на кръвна захар и възникване на диабет тип 2.
Органичната сяра може да откриете в хранителните добавки в аптеките. Дневната доза за възрастен човек е между 1000 и 4000 микрограма, а за хора, които извършват усилена физическа активност и дори двойна доза. Хубавото е, че не може да се получи предозиране със сяра, тъй като излишното количество се изхвърля от организма и това не му вреди.
Полезната сяра може да се ползва за пиене както за здраве, така и за красота, като може да се прилага и външно под формата на маски.
За ликвидиране на проблема с акнето може да помогне комбинацията на пчелен мед със сяра за пиене. В чаена чаша чист мед се сипва една супена лъжица сяра за пиене, която ще откриете в аптеките. Тази смес се разбърква добре и всяка сутрин на гладно се изяжда по една супена лъжица от нея.
Ако искате наред със сяра за пиене да допълните липсата на този важен елемент в тялото си, може да си го набавяте и чрез храната. Най-много сяра се съдържа в яйчения жълтък, чесъна, лука, брюкселско зеле и малините, пшеничения зародиш, бобовите храни, зелето, рибата, соята и ряпата.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *