С горчиви кайсиеви ядки срещу коварния рак

Един природен продукт срещу рак са лековитите горчиви кайсиеви ядки, които са били прикривани като опасни за здравето

В лековитите горчиви кайсиеви ядки се съдържа витамин В17, наричан и амигдалин, който е способен да убива раковите клетки.

Причината е съдържащите се в него 2 молекули глюкоза, едната, от които е безобидна – бензалдехид, но другата съдържа опасен цианид – хидроген цианид. Точно тази отровна съставка убива раковите клетки с цианида в нея. Той извършва това избирателно. В раковите клетки се съдържа един ензим – бета-глюкозидаза, който разделя молекулата на двете й съставки и така цианидът остава освободен от тази връзка между двете молекули и се излъчва в клетъчното пространство точно в целта – проблемните ракови клетки.

С горчиви кайсиеви ядки срещу коварния рак

С горчиви кайсиеви ядки срещу коварния рак

Това свойство на ядките на кайсиите и бадемите ги прави ефективно средство против болестта. Всъщност за витамин В17, съдържащ се в тях се твърди от учените, че не е точно витамин, а витаминоподобно вещество. В своята книга „Свят без рак”, американският автор Едуард Грифин обяснява подробно откриването му и ползите от него. Публикувани са и разкази за своето оздравяване на хора боледували от рак.

Една от тях е Хелън Кюран, която написва книга за нейния случай, оставали са й 2-3 месеца живот, но благодарение на храненето с натурална храна и горчиви кайсиеви ядки е оздравяла от меланома. Търговското наименование на витамин В17 под формата на лекарство е лаетрил.

Грифин обяснява, че полезните горчиви кайсиеви ядки и бадеми трябва да се приемат сурови, за да има полза от тях. Дозата за деня, която препоръчва е 30 ядки на ден приемани не на едно ядене, а на 3 пъти през деня.

Някои други автори считат, че те са опасни и не трябва да се ядат повече от 10, а се препоръчва на ден да се ядат само 2-3 и особено да не се пие вода 2 часа след употребата им, който иска може да приеме тази препоръка. Само че това е по-различно мнение от това на много хора, които твърдят, че са яли по много – в пъти повече от препоръчаните от Грифин 30 броя на ден и са живи и здрави.

“Фигурин

Проблемът е по-точно в това дали човек ще промени изцяло хранителния си режим и дали не е започнал малко късно да яде ядки. Д-р Макс Герсон е създал доста успешна система за лечение на рак и други болести основаваща се на здравословно хранене и включва също много горчиви кайсиеви ядки, бадеми и други полезни храни и сокове от плодове и зеленчуци.

Успеваемостта на този метод е по-голяма от тази на официалната медицина и е забранен в САЩ, а дъщеря му го прилага в клиника в Мексико, където законът позволява това. Всъщност една от причините за появата на болестта рак е недостиг на витамин В17, който се намира естествено в нерафинираните пълнозърнести храни, бобови – повече в лещата, семената в ябълки, крущи и други плодове, както при скорбутът е от недостиг на витамин С.

Едуард Грифин твърди, че причината официалната медицина да не признава този природен метод на лечение е в икономическите интереси на световния елит, който има интерес да се отбягват всякакви подобни средства за лечение, за да не загубят печалбите си. Продажбата на лекарства е бизнес за милиарди долари годишно.

Зад фармацевтичните компании стоят милиардерите и тайните общества като една от целите им е да редуцират населението на земята и да въведат Нов световен ред.

Има ли надежда, когато нищо не помага и човек се намира пред прага на смъртта, независимо дали поради болест или е в края на земния си житейски път? Остава само надеждата в обещанията писани в Библията за вярата и изкуплението чрез жертвата на кръста преди 2000 години, за които основание ни дават научните факти потвърждаващи достоверността на Словото.

Цитати от Библията

Цитати от Библията

Enjoyed this post? Share it!

 

5 коментара по “С горчиви кайсиеви ядки срещу коварния рак

  1. Има ли сладки кайсиеви ядки? Как да изберем горчиви и лековити? Тези, които се продават в магазините, ще свършат ли работа?

    • Те са горчиви и негорчиви, а не сладки. В горчивите просто се съдържа повече витамин В17, в състава на който има цианиди. Не е нужно да се избират само по-горчивите, просто яжте каквито намерите, но да са сурови. От магазина също могат да се купят, но да са сурови и да са в срока на годност. За всеки случай спазвайте дозата, за която пише в статията, макар че много читатели коментират, че са яли в големи количества и нищо им няма.

  2. За сведение:горчивите ядки се вземат от зарзала.това е вид кайсия.

  3. Iма ли значение колко са престояли костилките? 2-3 години примерно проблем ли е?

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *