Полезният тамян унищожава раковите клетки

Ароматната смола тамян има уникални качества не само срещу шипове, но и срещу онкологични заболявания

Ако сте ходили на църква, най-вероятно сте усещали особения аромат на белия тамян, който се носи из помещението. Лечебните качества на този уникален продукт са известни още от прастари времена. Неслучайно често домът се прикадява с тамян по християнска традиция. Явно, че в ароматната смола има нещо хубаво и полезно, което е останало хиляди години в нашия бит. Полезният тамян служи за пречистване на дома и за прогонване на лошото.

тамян

Ароматната смола тамян има уникални качества не само срещу шипове, но и срещу онкологични заболявания

Той се получава от дървото Босвелия, което расте на Арабския полуостров и в Африка. Тамянът е известен със своите противовъзпалителни свойства и отдавна се използва в народната медицина. Дори се включва като част от мехлемите срещу различни видове гноясване. Установено е също така, че тамяновият дим действа антидепресивно.
Уникалният тамян е позна още от хилядолетия, но придобива значение с написването на Библията. Един от тримата библейски влъхви дарява младенеца Исус Христос със смола в знак на признание на неговото божество, а от нея се изготвя тамян.
Учените обърнали внимание, че от древни времена тамянът се е смятал и за лекарство, изцеляващо редица недъзи и болежки. Руски учени разкриха, че вдишването на тамян е мощен имуномодулатор, който помага на човешкото тяло да е здраво.
Сега други учени от университета на Лестър откриха и друго много важно качество на чудодейния тамян. Те доказаха, че той може да помогне при лечението на такaва страшна болест като рака. Става въпрос за онкологични заболявания на яйчниците, простатата и тестисите.
Изследователите са провели редица експерименти, по време на които са открили, че химикалите, съдържащи се в полезния тамян, убиват клетките на злокачествени тумори.
В най-ранните стадии ракът на яйчниците протича без почти никакви симптоми, затова и се диагностицира твърде късно, което я превръща в най-смъртоносния вид гинекологичен рак.
Учените смятат да задълбочат изследванията си върху лечебните свойства на чудодейния тамян, тъй като се знае, че при него не се наблюдават странични ефекти.

ВНИМАНИЕ! Преди употребата на тамян под каквато и да е форма, трябва да се консултирате  с повече патили от него и от лекари специалисти, тъй като има отзиви в коментари от читатели, че е вреден за ставите и вероятно има и други противопоказания, за които трябва да се осведомите повече. Все пак има и статии, които препоръчват тамян за ставите или в смес с други продукти, но трябва повече да се проучи дали няма да Ви навреди! Може би не на всеки действа еднакво положително!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *