Причини за тежест в корема и лечение

При стомашен дискомфорт или някакво заболяване се получава тежест в корема

Усещането за тежест в корема е често споменаван симптом от посетителите на гастроентерологичните кабинети.  Това е едно от най-честите оплаквания в медицината и може да не е предизвикано от сериозен проблем, но трябва да се открие причината, защото то е симптом и на други болести, сред което и рак на стомаха, гастрити и колити и т. н.

Ползвайте репей при тежест в корема

Ползвайте репей при тежест в корема

Ако усещате тежест в корема само от време на време, това може да не е сериозно заболяване, но ако се случва по-често, тогава трябва да се прегледате на лекар. От значение е храненето и на колко години е страдащият. Също така и дали не е висок и стомаха да му е уголемен.

Причини за тежест в корема

Състоянието се свързва с дискомфорт в коремната област, който може да е причинен от малък прием на сурови плодове и зеленчуци, недостатъчно пиене на вода, малко движение през деня на открито, промени в хранителните навици в начина на живот, ползването на медикаменти като добавки с желязо и диуретици, подуване от газове, стрес, безпокойство, нервно напрежение, отрицателни емоции, нередовно изхождане причинено от бърз и динамичен живот.

Тежест в корема може да бъде и реална опасност за здравето

В близост до стомаха се намират черния дроб, червата, панкреаса, жлъчката, далака и дебелото черво. Всички тези органи се намират в коремната кухина и могат да бъдат причина за тежест, ако имат сериозен здравословен проблем. Затова трябва да се потърси лекарска помощ за поставяне на правилна диагноза и лечение, ако този симптом се появява често.

Лечение

Лечението трябва да бъде извършено от лекар, след като се открие причината. Ако не е нещо сериозно, може да си помогнете с билки и билкови медикаменти. Билката репей например намалява подуванията на корема и е полезна за прочистването на цялата храносмилателна система. Ако усещате тежест след ядене, може да изпиете сокът на един лимон с малко сол.

При тежест в корема обърнете внимание на храненето

При тежест в корема обърнете внимание на храненето

Природният медикамент „Комфортекс”, може да Ви помогне за справяне с проблема.  Той е на билкова основа и помага за отделянето на газове, действа спазмолитично, влияе добре на жлъчката и храносмилането. При него няма странични ефекти, даже и след продължително вземане. Изпиват се по 2 таблетки след ядене при тежест в корема.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *