Тези билки за анемия ще ви помогнат при лечението на болестта

Избраните билки за анемия ще са ви от полза за справяне с болестта

Анемията е известна на народите още от далечното минало преди векове. Получава се от занижени стойности на нивото на хемоглобина в кръвта. Според статистиката СЗО над 2 милиарда са болните от нея в света. Избраните билки за анемия биха могли да ви помогнат да се справите с болестта. При недостиг на желязо в организма се получава нисък хемоглобин и оттам се затруднява снабдяването с кислород на тъканите и органите.

Билки за анемия - върбинка

Билки за анемия – върбинка

Дневната нужна доза от желязо за възрастен човек с тегло около 70 кг е 10-15 мг, а за бременни жени е до 30 мг. Загубата на желязо за 30 дни в телата на жените е 2 пъти повече от това на жените.

Ето и една рецепта с билки за анемия: взема се една супена лъжица от листа от коприва и плодове от офика в съотношение 1:2 и се заливат с вряла вода четвърт литър и се остават да врат 10 минути. Билките се оставят да стоят така 4-5 часа, след което се прецеждат и се пие по половин чаша за чай 3-4 пъти за деня.

Отвара от върбинка – две супени лъжици от цъфтящите връхни части на нейното стъбло, отрязани на около 20 см от върха, се варят 5 минути в половин литър вода. Пие се 4 пъти на ден преди ядене по една винена чаша.

Други билки за анемия, които могат да ви помогнат са глухарче, кръвен здравец, мащерка, хрян, кориандър, джоджен, овчарска торбичка, бучиниш (отровна билка, за медицински цели се използват за отвара само плодовете, стъблото и листата съдържат отровен алаклоид), червен кантарион, борови иглички, бял равнец, живовляк, пача трева, пелин, бял оман корени, хвощ и други. Отварите е добре да се пият 1,5-2 месеца 3 пъти на ден на гладно и преди сън още по една чаша. Да се взема по една супена лъжица от избраната билка или комбинация от билки и да я залеете с половин литър вряла вода и да поври още 5 минути. След час и половина се прецежда.

Много добри резултати има от редовното вземане на семена от коприва и пчелен цветен прашец. Много добре се отразява и чистият планински въздух.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Тези билки за анемия ще ви помогнат при лечението на болестта

  1. Други билки за анемия, които могат да ви помогнат са глухарче, кръвен здравец, мащерка, хрян, кориандър, джоджен, овчарска торбичка, бучиниша, червен кантарион, борови иглички, бял равнец, живовляк, пача трева, пелин, бял оман корени, хвощ и други. – Бучинишът е отровен !

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *