Тези хранителни добавки убиват вашия мозък

Някои от хранителните добавки са много вредни за вашия мозък

За много хора болестта на Алцхаймер е класирана като страх номер 1. В хранителните запаси на САЩ в момента има 3000 добавки, много, от които са достатъчно вредни, за да предизвикат сериозни заболявания. Човешкият мозък е много сложен и нежен орган, който може да бъде увреден лесно от химикали в храната или от съдържащите се в нея вещества като сол, захар и животински мазнини, ако те са в по-голямо количество или са редовно на трапезата ни.

В пуканките се добавя една от най-вредните хранителни добавки за човешкия мозък – диацетил

В пуканките се добавя една от най-вредните хранителни добавки за човешкия мозък – диацетил

Ето кои са някои от най-вредните хранителни добавки за вашия мозък:

Мононатриев глутамат (MSG) – повишава количеството на глутаматна киселина в мозъка, което може да доведе до смъртта на много мозъчни клетки.

Производителите на храни правят и по-лошо сега като прикриват тази съставка зад невинни имена като растителен протеин, хидролизиран протеин, изолиран соев протеин, суроватъчен протеин, естествени аромати, ензими, карагенан, ензими и бульон, пише сайтът cognitine.com. Най-честите източници са бульоните.

Аспартам – подсладител, който може да повлияе паметта, да я отслаби много и други вреди да нанесе на мозъка.

“Фигурин

Проучвания с животни доказват, че аспартам предизвиква припадъци и мозъчни тумори. Независимо от това той е разрешен за употреба от FDA и се добавя към много напитки и храни. Досега има подадени 92 категории жалби срещу аспартам. Може да се избегне лесно, понеже е означен на етикетите.

Диацетил – добавка за пуканки. Той е в състояние да премине през кръвно-мозъчната бариера, която предпазва мозъка от вредните вещества да не влизат в него. Хранителната добавка диацетил причинява бета-амилоид слепване, което е съществен показател на болестта на Алцхаймер.

Вие няма да видите диацетил на етикета, но ако видите „изкуствен аромат масло“ или „естествени аромати“ трябва да не купувате стоката на всяка цена, тези названия се отнасят за него.

Друг подсладител – сукралоза намалява до 50% съдържанието на добрите бактерии в червата. С това тялото става пълно с токсини и се получават вредни ефекти в хипокампуса, в който се съхраняват спомени от миналото.

Алуминият е обща хранителна добавка, която може да бъде намерена в бакпулвера и в антислепващите агенти. Съдържа се в повече от една хранителна добавка. Той е невротоксин.

Алуминият е в питейната вода, антиацидите, дезодорантите, кутиите, фолиата и обикновено се използва в съдове за готвене.

Аутопсии правени през 1970-те години показват, че хора, които са страдали от болестта на Алцхаймер са имали по-голяма от нормалната концентрация на алуминий в мозъка.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *