Теснолистна върбовка решава проблеми с простатата

Билката теснолистна върбовка може да лекува проблеми и дори рак на простатата и пикочния мехур

Природата е велик лечител и неведнъж е доказвала това. Има растения, подправки и билки, които могат да помагат и в най-трудните здравословни проблеми. Едно такова растение е лечебната теснолистна върбовка.
Билката е многогодишно растение, което се среща у по влажни места, реки, потоци, сечища във всички планински райони до 2 000 метра надморска височина. За лечебни цели се събират листата по време на цъфтежа, понякога цялото растение, включително и коренището.

теснолистна върбовка

Билката теснолистна върбовка може да лекува проблеми и дори рак на простатата и пикочния мехур

Билката теснолистна върбовка има противовъзпалително, омекчително действие и действа като заздравява рани и възстановява кръвта. Младите стъбла и листа на лечебната теснолистна върбовка могат да се употребяват за храна и се слагат към салати, супи и различни отвари и чайове. Корените на растението са сладки и се използват като зеленчук и за подправки на супи.
Полезната теснолистна върбовка се използва за лечение и профилактика при рак на простатата и на пикочния мехур. Приготвя се отвара като за целта една пълна чаена лъжичка от билката се залива с 250 милилитра гореща вода, оставя се за половин час да се покисне и се приема всеки ден по две чаени чашки сутрин и вечер половин час преди хранене.
Горещо се препоръчва на всички мъже, които страдат от проблеми с простатата, да пият чай от теснолистна върбовка. Чаена лъжица от билката се слага в чаена чаша вода. Водата ври с билката 1-2 минути и се отстранява от котлона. Оставя се 10 минути да се запари, прецежда се и се пие сутрин на гладно. Така чай от теснолистна върбовка се приема 3 месеца и след това се правят 3 месеца почивка. След това отново се пие три месеца. Общо за една година шест месеца билката се пие и шест месеца се почива за профилактика при проблеми с простатата. За по-сериозни случаи отвара от теснолистна върбовка се пие и вечер преди хранене.

Погледни и тези публикации по темата:

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Теснолистна върбовка решава проблеми с простатата

    • Този вид върбовка е много популярен в Русия. Казва се Иван-чай. Не се прилага за простата, а за анемия, гастрит и т.н. Приготвя се по специален начин чрез ферментация.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *