Тест за наркотици – видове, приложение и цени

Резултатите от тест за наркотици с използването на кръв, които са издадени от акредитирана клинична лаборатория, може да се използва в съдебно дело

Съдържание на статията:

Тест за наркотици. Кръвен тест за наркотици. Бърз тест за наркотици. Комбиниран тест за наркотици. Тест за наркотици с урина. Цена.

Тест за наркотици.

В нашето време много хора вече са опитали или са използвали наркотици. Като оставим моралния въпрос, трудно можем да отречем факта на опасността, която те представляват. Най-вероятно, поради тази причина, бързи и евтини начини за идентифициране на лица на „експериментатори“ или вече зависими имат голямо търсене.

По отношение на количествените характеристики и отчитане на достъпната цена, най-педпочитани са бързите тестове за определяне на лекарствата. Разбира се, те не са изцяло без недостатъци. Но цената и лекотата на използване са повече от компенсация за тях.

Благодарение на изобретяването на индикатора, способен да направи лакмусов тест, за да отговори на много наркотични съединения, настъпи истински преврат. С нисък разход, такива анти-наркотични ленти с достатъчна точност могат да открият 10 групи от различни наркотици в урината.

Тест за наркотици

Тест за наркотици

Сега благодарение на тест за наркотици бързо и лесно може да проверите у дома, дали Вие или друг човек използвате някакви наркотици или силно действащи лекарства. Почти всяка аптека може да си купят тестове за това. Те ви позволяват да проверите този факт у дома. Това, което може да е от значение, например, преди да отидете на нарколог за помощ.

Кръвен тест за наркотици.

Кръвни тестове –  при тях, за да определят точно наличието на всякакви субстанции и вещества  в тялото се взема проба от кръв. Използват се различни видове кръвни тестове, като най-разпространените са основани на масспектрометрия и газова хроматография. Очевиден недостатък е трудността при взимане на проба, затова обикновено проба се взима в клинична лаборатория от обучен медицински персонал.

“Демир

Резултатите от кръвен тест, които са издадени от акредитирана клинична лаборатория, може да се използва в съдебно дело, защото представлява доказателство за наличие на наркотик. Затова правилно е кръвен тест да се прави, след като е получен положителен резултат при тест по слюнка.

Бърз тест за наркотици.

Свежи разновидности наркотици се появяват много често, почти ежедневно. Необходима е малка промяна в химичната формула на „новата смес“, за да се заобиколят табутата. А именно, да не попадне в категорията забранени връзки. Броят на видовете расте, броят на потребителите се увеличава – проста аритметика.

Поради това бързият тест трябва непрекъснато да следва тези тенденции. И инструментите за дефиниране показват, че човек е взел опасно вещество. Независимо как се различава от предшественика, то е теория.

Съвременният тест за наркотици открива в повечето случаи помага да се определи наличието им. Той ще покаже дали изпитваното лице консумира „лошото“ съединение или не. Но най-голяма автентичност има за добре известните наркотични вещества. Често това е достатъчно, за да се провери подозрението за валидност. По-добре обаче е да направите това по изчерпателен начин и да вземете предвид промените в поведението.

Трябва да се има предвид, че точността на тестовете за бързо определяне на лекарствата в урината е значителна. Грешки могат да възникнат поради свежите „дизайнерски“ сортове, описани по-горе. Някои лекарства могат да причинят неизправност. Трябва да се внимава да проверите срока на годност на продукта, който се продава в аптеките.

В лабораторията тестовете ще потвърдят или отхвърлят подозрителните признаци на пристрастените. Но известни са и недостатъците на даването на кръв и урина за изследване. Този тест е много по-дълъг и значително по-скъп, а въпросът за анонимността често е досаден. Обратно, закупуването на тест за наркотици от аптеката е бърз и лесен за използване. Той се отличава благоприятно.

Принципът на действие на анализатора на експресни тестове

На външен вид такива тестове често представляват вид хартиена лента. Тази хартия е или напоена със състав за работа с петна, или се прилага външно като покритие. Характерът на индикатора е химичен или протеинов реагент. Той е, който променя цвета си, когато взаимодейства с наркотика.

Въпреки простотата, тези тестове за наркотици се отличават с висока чувствителност. Така че опиумът и другите опиоиди се определят 6 дни след приложението. За хашиш и други производни на марихуана периодът на откриване е до 2 седмици включително.

Ето защо, ако урината или слюнката съдържат най-малко остатъци от забранени вещества, след контакт с импрегнация ще има визуална реакция. В резултат на ефекта на теста се появява доста светла лента, обикновено с тъмен цвят.

Има разновидности. Някои наркотични тестове се потапят в биологичен флуид (ленти). На други под формата на касета на специално място върху нея леко се капва био-проба (2-4 капки са достатъчни).

Видове ленти и системи

Съществуват няколко вида подобни продукти за откриване на лекарства:

За предварително откриване на наркотични вещества в урината, фармацевтите препоръчват прости тест ленти. Импрегнирани с чувствителни съединения, те откриват дори малки следи от определено наркотично вещество. Ако използвате набор от експресни може да покрие доста широк диапазон. Това се използва, когато видът на наркотика не е известен. Подобно блиц проучване често се извършва вкъщи.

По-скъпите бързи наркотични тестове се отличават със свръхчувствителност и те могат да открият не едно, а няколко забранени вещества. С помощта на тези средства често решаваме въпроса за масовата проверка. По-специално тази форма често се използва в учебните заведения: училища или университети. По правило те се използват за проверка на урината. Цялата процедура за тестване на урината отнема около 10 минути. Както и в предишния случай, той не изисква специални условия за оборудване или специално оборудване. Ако желаете, всичко може да се повтори у дома.

Комплексни тестове. Този инструмент е за бърз преглед, за да се определи възможно най-голям брой различни наркотични съставки. Един от тях е серията Narcoscreen. Сложното решение под формата на единична индикаторна касета веднага анализира 5, 6 или 10 вида психоактивни вещества. По този начин, по време на една процедура, човек може да бъде тестван не за едно, а за няколко типа напълно различни лекарства. Това ви позволява да увеличите скоростта на анализа до 10 пъти, без да компрометирате качеството. При изследването на урината тестът се потапя в контейнер с течност, а при проверка на слюнката на теста има специален панел, на който се прилага слюнка. Включени в тестовете обикновено са приложени допълнителни атрибути като вид пипета за събиране на слюнка или чаша за урина.

В сложните комплекти, в допълнение към самия индикатор, могат да се поставят помощни средства за лесна употреба. Например, може да е подходящ резервоар за събиране на урина или капкомер за събиране на слюнка.

Какви наркотици се определят

Повечето от наркотиците в организма участват в метаболизма. В резултат на това те стават метаболити. Наркотичните метаболити са в ограничено количество. Например кодеин, хероин и други опиати се превръщат в морфин.

В биопробата той се определя както от специализираната лента за опиати, така и от мултитеста. Възможно е да се открият следите му не само чрез слюнката, но и в състава на урината и други биологични материали. Но обикновено те използват най-удобните методи.

При използване на бързи тестове може да се открият от 1 до 10 различни групи, свързани с наркотични вещества. Такива като:

 • амфетамин или метамфетамин;
 • барбитурати;
 • бензодиазепин;
 • хероин и други опиати;
 • кокаин;
 • марихуана;
 • метадон;
 • фенциклидин;
 • екстази или съкратеното му название MDMA;
 • наркотици със силни антидепресантни ефекти;
 • алкохол и никотин.

При подготовката на материалите за медицинските канали е възможно да се получи много интересна информация.

Разлики от лабораторни изследвания

Тест ленти и мултисистеми за лекарства, удобни за бързо определяне на приема на наркотици, главно чрез урина или слюнка. Този принцип е подходящ за групови проверки в институциите и може успешно да се използва у дома.

На следващото ниво можете значително да подобрите точността и да разрешите спорни ситуации. Така че, при лабораторни условия в център за лечение на наркомани, се изследват повече биопроби.

Могат да се използват както урината, така и слюнката, както и кръвта. Освен това, в някои случаи, изследвайте косата, ноктите и не само. Случва се да се вземат проби, в които се депозира определено лекарство.

Естествено, проучванията на това ниво дават недвусмислен отговор – потвърждават или отричат факта, че в човешкото тяло има наркотик. Лабораторните тестове са най-надеждният начин за тестване на консумацията на наркотични вещества, но това е възможно само в специализирани институции.

Трябва да се отбележи, че в момента на пазара на наркотици се хвърлят много синтетични наркотици. Изкуствените канабиноиди са създадени за целите на фармацевтичното маскиране. И това работи!

А пушещите смеси, солите, смесите – новото поколение подправки се противопоставят на даден тест за наркотици. Тези пристрастяващи психоактивни вещества са много по-трудни за откриване и идентифициране.

Разделянето на тестове, използващи аптечни ленти и мултисистеми често не успява да се справи с този проблем. Основният проблем е ниската надеждност в тази група наркотични съединения. Изходът от тази ситуация е призив към специалист по наркология и специализирана лаборатория.

Как да използвате един тест за наркотици

Във всеки бърз тест за наркотици е лесно да се открие контролна зона, която е отговорна за показването на резултата от теста. Индикацията за много тестове е проста. Когато в биологичния материал има поне остатъци от веществото – ще има реакция.

Поради специфични антитела (от импрегнацията или от приложения слой) ще има промяна в цвета, ако има наркотични метаболити. И една ярка лента, като правило, положителен резултат. Но други опции – грешка или неточност.

Отрицателен резултат показва, че не са взети никакви наркотици. Това също е ясно изложено в инструкциите – както се проявява визуално. Например, две червени линии.

Много от майките и бащите в отговор на положителен резултат са объркани или изключително възмутени. Факт е, че родителите много често са напълно неподготвени за такова развитие на събитията.

Дори ако „детето им“ се държеше добре, дори само един експеримент с наркотици да е правило, с един тест за наркотици, те биха били открити. Например, трева (или други продукти на основата на марихуана) се съхраняват в урината за 14 дни.

Процедурни изисквания

Спазването на правилата гарантира правилната работа на анализатора на теста. За правилното приложение е важно да спазвате някои насоки:

 • Важно е да използвате нови пластмасови контейнери за еднократна употреба или чисто стъкло.
 • Доставянето на слюнка или урина се извършва при подходящи условия, изключвайки възможността за заместване или разреждане на биологична течност.
 • Допуска съхранение на пробите само за един ден в хладилник, при температура от 4 градуса по Целзий. Когато тестват охладените проби, първо се загряват до 18-22 градуса (т.е. до стайна температура).
 • За веществата трябва да се извършва бърз преглед на метаболизма – не повече от 3 дни от предвидената употреба. За бавно отделящи се наркотици препоръчваме период от не повече от 2 седмици. При по-късна анестезия вероятността за фалшиво позитивно действие на анализатора е по-висока.
 • Най-надеждните резултати се получават, ако самият тест и пробата на биоматериал имат температура близка до стайната температура.

Глобалната употреба на наркотици понастоящем е поразителна по своя размер. Не толкова отдавна, този бич съсипа млади и стари, сега отнема живота на децата. Проверката за определяне на наличието на порочната зависимост на син / дъщеря / съпруг е необходима възможно най-скоро.

В крайна сметка е много важно да има време, за да им помогне да се справят с това нещастие. На свободния пазар има тест ленти и мултисистеми за откриване на лекарството. Не е трудно да се купуват и използват по предназначение.

Бърз тест MultiScreen 10 по проба от урина за 10 вида наркотици, тип касета.

Този тест открива наличието на 10 вида упойващи и наркотични вещества като се взема проба от урината. Той може да открие следи едновременно от следните наркотици и психоактивни вещества:

 • AMP- амфетамин;
 • MOP – опиати: хероин, морфин;
 • THC – канабис (марихуана);
 • MET – метамфетмин (кристал мет);
 • COC – кокаин, крек;
 • TCA – трицикличен антидепресант;
 • MET – метадон;
 • BZO – безнодиазепин;
 • MDMA – екстази;
 • BAR – барбитурати.

Тестът действа на принципа на имунологична специфична реакция между антигени и антитела за анализиране на особени компоненти в пробата на урината. Количественият анализ е основаван на действието за свързване с антитела между свободен наркотик и наркотичното вещество, който може да се съдържа в пробата от урина. При наличието на наркотично вещество в пробата от урина, то си взаимодейства със съединението на наркотичното вещество. При достигане на по-високо количество от пробата, малко над граничната стойност за определен наркотик, то ще попречи на свързването на антителата със свободния наркотик. При положителната проба няма да се забележи оцветена ивица в зоната на тестване, а при появата на оцветена ивица резултатът от тестера е отрицателен. На теста има контролна линия, която трябва винаги да се появява в контролната зона, ако тестът се съхранява при добри условия и е извършен правилно.

Комбиниран тест за наркотици.

Бърз тест MultiScreen 10 също е от категорията комбиниран тест за наркотици.

Комбинираният тест за наркотици Clear Doa Combo 6 е предназначен за откриване на наличието на наркотични и опиатни субстанции в урината.

Лентите от DOA TEST са на базата на специфична имунохимична реакция между антигени и антитела, за да анализира особена специфична съставка на човешката урина. Пластинката отчита съревнованието за свързването на антителата. Когато присъства наркотик в спесимена (пробата) на урината, той се състезава с лекарствените съединения за ограниченото количество оцветено от антитела съединение. Когато количеството лекарство е равно или повече от допустимата граница, то ще предотврати свързването на опиатното съединение с антителата. И така, ако има един положителен специмен на урината, в зоната на теста няма да се покаже оцветена лента, отбелязвайки положителен резултат, докато наличието на оцветена лента индикира негативен резултат.

Приложение:

Не се изисква специална обработка или предварително третиране на прясната урина. Ако анализът не е извършен моментално спесименът от урина може да бъде замразен или поставен в хладилник при температура от 2 до 8 градуса за най-много 7 дни.

Материалите и спесимените трябва да стигнат до стайна температура.

Тестовите ленти 6 броя трябва да се извадят от запечатаната фолийна кутийка.

Те се потапят една по една последователно в спесимена от урина със стрелката сочеща към пробата. Не трябва нивото на пробата да бъде по-високо от линията на максимума посочената от стрелката.

Всяка лента се задържа в урината докато не се появи червеникав цвят в тестовата зона (за около 20 секунди).

Лентата се взема и се поставя върху чиста неабсорбираща повърхност или се оставя в урината, ако нивото на урината не е по-високо от посочената от стрелката линия на максимума.

Резултатите се отчитат за между 3 и 8 минути.

Резултат никога не се интерпретира след 10 минути!

От графиката може да се придобие визуална представа за концентрацията на наркотика (в случая канабис) според времето на престой в слюнка, пот и урина сравнено с кръв (червената крива, blood).

От графиката може да се придобие визуална представа за концентрацията на наркотика (в случая канабис) според времето на престой в слюнка, пот и урина сравнено с кръв (червената крива, blood).

Какви са резултатите:

 • Негативен: Две оцветени ленти се появяват.
 • Позитивен: В зоната на контролната линия се появява една оцветена лента. Не се открива оцветена лента в зоната на тестовата линия.
 • Невалиден: Ако в зоната на контролната линия няма оцветена лента – тогава резултатът от теста е невалиден.

Бележка: Ако в зоната на тестовата линия Много се индикира леко оцветена лента, в пробата наличието на количеството амфетамин е близко до нивото на допустимата граница. Тези спесимени и други позитивни проби следва да се потвърдят чрез алтернативен метод като GC/MS.

Предупреждения:

Тестът се използва за диагностика ин витро или само за юридическа, съдебна експертиза.

Продуктът не се използва след изтичането му на срока на годност.

С всички спесимени може да се работи сякаш са потенциално инфекциозни.

Не отваряйте фолийната, метална кутийка, ако не сте готови за теста.

За спесимен от урина трябва да се използва нова чашка за всяка проба, за да се предотврати кръстосано заразяване.

Тест за наркотици с урина.

При тези тестове се използва урина и описаните по-горе бърз и комбиниран тест са от този тип. Пробата от урината трябва да бъде прясна.

От лаборатория Рамус предлагат комбиниран тест за наркотици при предварителна заявка с 5, с 6 или с 10 параметъра.

Материалът, който се изисква за изследване е средна порция урина, , която трябва да се вземе в сух и чист съд.
Съхранението на пробите може да става на 2-8 градуса до 2 дни.

Тест за наркотици с урина

Тест за наркотици с урина

Този тест за наркотици е за бърз скрининг, което следва да се вземе предвид при интерпретация на резултата.

Цена.

Цената на тестера MultiScreen 10 е 16,50 лева, публикувана на сайта alcotester.bg.

Цената на комбинирания тест за наркотици Clear Doa е около 18 лева. От Аптеки Фрамар (apteka.framar.bg) го предлагат за 17 лева, а от Афиа Фармаци (сайта afya-pharmacy.bg), го предлагат за 17 лева.

Резултатите от тест за наркотици с използването на кръв, които са издадени от акредитирана клинична лаборатория, може да се използва в съдебно дело

Резултатите от тест за наркотици с използването на кръв, които са издадени от акредитирана клинична лаборатория, може да се използва в съдебно дело

АЛЕРЕ ORATECT XP QM12 * 25 – слюнчен тест с 4 показателя. От Аптеки Фрамар ги предлагат за 730 лева.

Друг подобен тест АЛЕРЕ ORATECT XP PM19 * 25 с 5 показателя, се предлага от Аптеки Фрамар също за 730 лева.

АЛЕРЕ ORATECT+ HMA11 * 25 е тест с 6 показателя за психотропни и упойващи вещества плюс алкохол. От същия сайт се предлага за 1100 лева.

Друг тест Веровал с 6 показателя се предлага за 26 лева. Този използва проба от урина.

АМФЕТАМИН DAM-101 се предлага за 2,70 лева. Използва се урина, която се взема с пипета и тестова плоча.

АМФЕТАМИН DAM-102 е подобен на горния с цена 3 лева.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *