Ползите от тиквата за здравето и за отслабване

Тиквата допринася за отслабване, за здравето на простата и за други здравни проблеми

За много хора, вкуса и аромата на тиквата е превъзходен и е желана при по-хладно време, на есен и след прибиране на реколтата. Въпреки че много хора веднага се сещат за тиквения пай, когато те мислят за храни, които съдържат тиква, тези дни, едва ли е възможно да се намери тиква за разнообразяване на храни към основни ястия. Но има тиквени семки, които съдържат много от полезните вещества на тиквата. Една от ползите за здравето й е за отслабване.

Ползите от тиквата за здравето и за отслабване

Ползите от тиквата за здравето и за отслабване

Тиквата съдържа много витамин А. Този елемент е от решаващо значение, за поддържане младежкия вид на кожата. Той помага в процеса на подновяваване на клетките, както и на увеличаване на колагена. Резултатът е по-меко изглеждаща кожа, която е по-малко набръчкана. Помага и за подобряване на зрението и затова се препоръчва и при очни болести.

Фибрите са ключов елемент, който спомага за повишаване на успеха на програмите за намаляване на излишното тегло. Само една чаша тиква осигурява три грама фибри. Други допълнителни ползи от яденето на тиква, освен факта, че тя е добър източник на фибри, което помага за поддържане на лицето, на усещането за ситост за по-дълго време без мазнини и е нискокалорична храна. Всичко това помага при отслабване.

“Демир

Цинкът е един елемент, който е от решаващо значение за сексуалното здраве на мъжете. Някои от начините, по които той може да помогне на сексуалния живот на мъжа включват увеличение на половото влечение, плодовитостта и потентността. Една четвърт чаша тиквени семки съдържа близо 17% от дневните нужди от цинк за човека.

Още в началото на 20-ти век, симптомите на уголемена простата често са били лекувани от пациента чрез ядене на тиквени семки. В момента, лекарите препоръчват на мъжете с такива симптоми да се хранят с около 30 г на ден тиквени семки три пъти всяка седмица. Това малко количество им дава здравословна доза на съединения, които биха подобрили здравето на простатата. Но, който има възможност да яде повече, ще му е от полза. Фитостеролите биха могли да помогнат да намали размера на простатата.

Независимо от това колко индустриализиран и глобализиран става светът, глистите са все още проблем за много хора. Тези вредители могат да бъдат придобити по редица начини, но те ​​почти винаги правят човека свой домакин и му причиняват много болки и нещастия. Лек широко използван от индианците за лечение на глисти и за облекчение от симптомите от тях е ядене на семки от тиква. Днес много хора в Африка са намерили облекчение от вредители като глисти например чрез ядене на тиквени семена.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *