Ползи от вкусните тиквени семки срещу висок холестерол и други

Помогнете си с тиквени семки срещу много болести и състояния

Тиквените семки са оценени като източник на цинк и тяхната консумация се препоръчва като добър начин за получаване на този хранителен елемент. Тези семена имат хранително превъзходство на инжекция, увито в един много малък пакет, заради съдържанието си на магнезий, протеини, манган, мед, фитостероли, антиоксиданти и цинк. Тиквените семки предлагат много потенциални ползи и са с добър ефект за здравето.

Ползи за здравето от вкусните тиквени семки

Ползи за здравето от вкусните тиквени семки

Представяме ви няколко ползи за здравето от богатите на цинк и други минерали тиквени семки

Подобрява здравословното състояние на простатата и пикочния мехур

Около 60% от мъжете над 50-годишна възраст страдат от доброкачествено уголемяване на простатата. Тиквените семки са оценени като важна храна за здравето на мъжете, тъй като съдържат цинк, важен за тези органи. Цинкът е необходим за здравето на простатата, той помага за подобряване на пикочните пътища и екстрактите от масло от тиквени семки играят важна роля в лечението на доброкачественото уголемяване на простатата. Яжте шепа сурови тиквени семки всеки ден за лечение и профилактика на доброкачествена хиперплазия на простатата.

Облекчава възпаление причинено от артрит

Тиквените семки имат противовъзпалителни свойства, а това е най-честата препоръка за тяхната. Възпалението е резултат от много недостатъци като от някои витамини, минерали и протеини. Артритното възпалително състояние, може да бъде инвалидизиращо. За да се запазят тъканите излекувани и здрави, трябва да вземе здравословно количество протеини и повечко противовъзпалителни съединения. Поставете няколко капки от масло от тиквени семки върху засегнатата област и масажирайте два пъти на ден за намаляване на възпалението от артрит.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Понижава нивата на лошия холестерол

Действието на фитостеролите са свързани с по-ниските нива на холестерола, на липопротеините с ниска плътност и е едно от полезните органичните съединения в тиквените семки. За да се постигне това, Вие имате нужда от редовна консумация на тиквени семки. Консумацията от 2 до 4 супени лъжици сухи печени или по-добре сурови тиквени семки всеки ден, може да ви помогне да намалите нивата на липопротеините с ниска плътност, така наречения лош холестерола. Не добавяйте сол.

Помогнете си с тиквени семки срещу много болести и състояния

Помогнете си с тиквени семки срещу много болести и състояния

Други ползи, които включват полезните тиквени семки е контрол на кръвната захар, предпазва от глисти, предпазва от остеопороза, подобряване на дейността на имунната система, здравето на сърцето и други.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *