Помогнете си с тиквено масло за простата

Тиквено масло за простата помага за намаляване на уголемената жлеза и подобрява бъбречната функция

Маслото от тиквени семки спада към т.нар. полезни масла, в които попадат още зехтинът, шарланът, сусамовото, лененото, ореховото и др. масла. В нашата народна медицина се използва тиквено масло за простата, като подобрява функцията на жлезата. Освен това полезната мазнина има способността да понижава нивата на лошия холестерол, да лекува цистит и да подобрява бъбречната функция.
Маслото от тиквени семки се използва много успешно при артритно болни, хора, страдащи от диабет тип 2, подобрява състоянието на кожата.
Знае се, че маслото от тиквени семки увеличава производството на мляко при кърмачките и унищожава всякакви чревни паразити.

тиквено масло за простата

Тиквено масло за простата помага за намаляване на уголемената жлеза и подобрява бъбречната функция

Тиквено масло за простата обаче е най-познатата употреба на полезната мазнина.
То има много благоприятен ефект върху доброкачествена простатна хипертрофия или уголемена простата. Мастните киселини и растителния стерол, които се съдържат в маслото от тиквено семе, могат да бъдат добро обяснение за подобряване на функцията на пикочния мехур и уретрата.
Ако на ден всеки мъж приема по три лъжички масло от тиквено семе, ще облекчи състоянието на уголемената простата. Това е така, тъй като тиквените семки и полезните вещества в тях като есенциалните мастни киселини и антиоксидантите са вероятната причина за облекчението.
Няколко проучвания вече са доказали, че ако хапвате сурови тиквени семки като лека закуска, може да си помогнете за предотвратяване на най-често срещаният тип бъбречни камъни и проблеми с простатата. Тиквено масло за простата намаляват нивата на веществата, които стимулират образуването на камъни в урината и увеличава нивата на съединения, които потискат образуването на камъни. Някои изследвания са доказали, че масло от тиквени семки може забележително да намали налягането на пикочния мехур и налягането върху уретерата.
Затова мъжете, които имат проблеми, трябва с храната да приемат и три пъти дневно по една чаена лъжица тиквено масло за простата.

Enjoyed this post? Share it!

 

4 коментара по “Помогнете си с тиквено масло за простата

  1. На мен ми помогна тиквеното семе, но в комбинация с Просткеър. Състоянието на простата ми знаяително се подобри и не ставам по няколко пъти на нощ.

  2. Маслото от тиквени семки е много полезно за простатата…Аз се излекувах с него, но трябва търпение и постоянство…Дори да съм добре, пак ще го употребявам

  3. Маслото от тиквени семки е много полезно за простатата…Аз се излекувах с него, но трябва търпение и постоянство…Дори да съм добре, пак ще го употребявам

  4. Ако искате да имате диария и да си давате парите багева, купувайте си линопрост и д-р.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *