Не яжте тлъсто свинско месо, вредно е

Тлъсто свинско месо не само запушва кръвоносните съдове и вдига лошия холестерол, но в съчетание са алкохол може да предизвика подагра и дори рак

Тлъсто свинско месо не само запушва кръвоносните съдове и вдига лошия холестерол, но в съчетание са алкохол може да предизвика подагра и дори рак. Доказано е, че този тип месо натоварва сърдечните клапи двойно, което води до ранно остаряване на организма. Особено опасно е тлъсто свинско месо, ако е пържено или директно печено на скара.

тлъсто свинско месо

Тлъсто свинско месо не само запушва кръвоносните съдове и вдига лошия холестерол, но в съчетание са алкохол може да предизвика подагра и дори рак

Доказано е, че голямата консумация на тлъсто свинско месо, висококалорична храна, алкохол, пържени мазнини и такива на скара са рискови фактори за развитието на много ракови заболявания. Това става, тъй като при преработката на месото се образуват множество канцерогенни съединения. Това не означава, че трябва непременно да се лишавате от него, но да го консумирате умерено. Това означава, че тлъсто свинско месо може да се яде поне веднъж седмично, но през останалото време да се заложи на зеленчуци, плодове, полезни храни и по-бели меса.
За предпочитане е да се консумира прясно месо, защото всички други форми на месо като салами, филета, суджуци и прочие – съдържат много вредни вещества, мазнини и други изкуствени подобрители.
Умерената консумация на тлъсто свинско месо не е вредно за здравето, но не бива да се прекалява. Когато печете или пържите тлъсто свинско месо, гледайте то да не загаря, да не се овъглява, а когато ще го хапвате, премахнете тези части, защото те са канцерогенни. Съчетавайте тлъсто свинско месо с много зеленчуци и с чаша червено вино. С бира тлъста свинско месо може само да ви докара подагра.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Не яжте тлъсто свинско месо, вредно е

 1. С дължимото уважение за старанието, случайно попаднах на това заглавие.

  https://www.youtube.com/watch?v=YGOpjPNtjes
  На английски е… Ако се намери някой, на когото му се отдава писането, ще е добре да излее тук есенцията за тези, които са учили други западни езици.

  И още едно много интересно:
  https://www.youtube.com/watch?v=ceFyF9px20Y

  Само да добавя още малко:

  Физическото натоварване не води до намаляване на тегло. Много е полезно, за да няма криворазбрана цивилизация. Просто не води до намаляване на теглото.

  Яденето на мазно не Ви прави дебели. Захарта го прави. И газирани напитки от сорна на Кока-Кола, Пепси, натурални сокове (да, за разлика от яденето на целите плодове).

  Добро всем!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *