Вижте какви билки и храни намаляват неприятните топли вълни

При топли вълни опитайте да смените диетата си и да използвате билки и природни продукти и храни, които помагат

Всяка жена в менопауза знае какви са симптомите – раздразнение, чести главоболия, рязка промяна в настроението, уморяемост и най-често топли вълни. Последните са може би най-осезаемият белег на периода. Жените обикновено се оплакват от тях, когато менструацията стане нередовна, още преди това в периода на пременопаузата – който продължава 1-2 години – и в постменопаузата.

Неприятните топли вълни може да се придружени от изпотяване, треска, усещане за силно затопляне и зачервяване на лицето. Медицината определя това състояние на комплекс сигнали от хипоталамуса, вследствие падането на естрогена.

Наред хормонозаместителна терапия за облекчаване симптомите на менопауза и на неприятните топли вълни, има и други начини, почерпени от народната медицина.

Експертите все повече препоръчват по-разумен подход при приложението на хормонозаместителна терапия заради опасните й ефекти. Все повече специалистите се обръщат към природните средства, които могат да облекчат симптомите на менопауза като топли вълни, раздразнение, главоболие.

Един от начините е чрез консумацията на соя и соеви продукти. Изофлавоните в тази бобова култура поддържат естрогенните нива.

Включете тази храна в обичайното си меню, за да забравите за неприятните топли вълни и другите симптоми.

Освен това маслото и лененото семе съдържат голямо количество лигнините, които подпомагат хормоналния метаболизъм.

За да намалите доста смущаващите топли вълни, си осигурете естествени източници на витамин Е и витамини от група В. Хапвайте повече ядки, предимно орехи, бадеми и кашу, както и спанак, пшеничен зародиш. За разнообразно хранене, което намалява симптомите на менопауза наблегнете на пълнозърнести храни, месо и месни продукти, мляко и млечни изделия, яйца, варива.

топли вълни

При топли вълни опитайте да смените диетата си и да използвате билки и природни продукти и храни, които помагат

Маслото от вечерна иглика, чай от червена детелина или екстракт от див ямс, както и водораслите спирулина са ценни при менопауза, заради гама-линоленовата киселина, есенциална мастна киселина, която влияе на синтеза на простагландини и облекчава неприятните симптоми, между които и топли вълни.

“Фигурин

Непременно вижте и ТОВА:

Народни рецепти за топли вълни. Рецепти на Ванга за менопауза, Фигурин и др.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *