Опитайте да си направите трайно обезкосмяване с билки

Въпреки че вече има множество начини за премахване на нежеланото окосмяване, все още има хора, които предпочитат да си направят трайно обезкосмяване с билки

Има няколко метода, с които можете да си направите трайно обезкосмяване с билки. Въпреки че вече има множество начини за премахване на нежеланото окосмяване, все още има хора, които предпочитат да ползват за това природни продукти.
Първият метод идва от Изтока и в него се използва куркума и морска сол. Сипвате няколко пакетчета куркума и една шепа морска сол и всичко това се начуква добре и се смила в хаванче, като се прибавя и малко вода, колкото да стане гъста кашичка. С нея намазвате местата, който искате да обезкосмите.

трайно обезкосмяване с билки

Въпреки че вече има множество начини за премахване на нежеланото окосмяване, все още има хора, които предпочитат да си направят трайно обезкосмяване с билки

След малко намазаното се измиват с хладка вода. Този метод е много ефективен за намаляване на окосмяването, тъй като след това космите растат много по-малко. Гъстотата се разрежда и самите косми растат по-бавно.
Във втория метод за трайно обезкосмяване с билки участва захарта. Този начин за премахване на ненужните косми е заимстван от турските жени, които по този начин заглаждат кожата си. В купичка се смесват сокът от половин лимон, половин чаена чаша мед и една чаена чаша захар. Тази смес се загрява на бавен огън, за да се разтопи и да заприлича на кола маска. След като поизстине, се нанася върху зоните, които искате да епилирате. Върху този пласт се поставя тънка лента от плат, която се издърпва и по този начин космите се изскубват от корена.
Друг много полезен начин за трайно обезкосмяване с билки се прави с пемза. Трябва да навлажните мястото, на което искате да премахнете космите, а после се търка с пемза, докато те не паднат.
Полският хвощ е много полезен за трайно обезкосмяване с билки. 3-4 килограма зелен полски хвощ се пуска в 6 литра вода и се вари, докато течността не стане наполовина. Тази течност се излива в по-дълбок съд и там може на накиснете краката или ръцете си за около час. Правете това всеки ден и космите започват да оредяват и да опадват.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *