Превърнете косата си в грива с тривитаминол

С тривитаминол косата става лъскава, здрава и гъста и расте по-бързо, тъй като това средство мощно подхранва корените

Много жени ползват тривитаминол, за да направят косата си гъста, лъскава и здрава. Става въпрос за т.нар конски витамини, които се използват за козината на селскостопанските животни и за гривата на конете.
Ако искате косата ви да се сгъсти и да расте по-бързо, тогава може да си направите маска за коса с тривитаминол. Смесете го с яйца, зехтин и кисело мляко и ще имате перфектната домашна маска за гъста коса.

тривитаминол

С тривитаминол косата става лъскава, здрава и гъста и расте по-бързо, тъй като това средство мощно подхранва корените

Като гъстота чудодейният тривитаминол наподобява масло. Той е идеален, ако искате косата ви да расте по-бързо и да се сгъсти. Ефектът му се дължи на съдържащите се в него витамини, а именно А, D3 и Е.
Тривитаминол можете да си купите от всяка ветеринарна аптека или зоомагазин. Цената варира между 6 и 10 лева за шишенце. То ще ви е достатъчно да си правите маски от няколко месеца до половин година в зависимост от дължината на косата.
Добре е да знаете обаче, че не бива да прекалявате с тривитаминол. Правете си маска с него само два пъти месечно като трябва да правите по една седмица почевка между маските. След 2 месеца е добре да направите поне месец почивка. Тривитаминол е силна съставка и предозирането може да предизвика омазняване на косата.
Можете да използвате тривитаминол като обикновеното масло за коса. Нанесете по дължината на косата. Оставяте за час-два и после отмивате. Той ще има обаче по-силно действие, ако го смесите с други съставки и си приготвите домашни маски.
Има маска с тривитаминол и кисело мляко, при която се смесват 2 супени лъжици тривитаминол, 1 жълтък, 1 супена лъжица зехтин, 1 супена лъжица алкохол и 1 супена лъжица кисело мляко. Разбъркайте добре и нанесете на косата. Стойте така поне 2 часа. След това отмийте с шампоан и хладка вода.
Има и маска с тривитаминол и мед. За нея смесете 2 супени лъжици тривитаминол, 1 яйце, 2 супени лъжици зехтин, 1 супена лъжица оцет, 1 супена лъжица бадемово масло и 1 супена лъжица мед. Нанесете в корените и каквото остане по дължината на косата. Останете така, без да покривате косата, поне час, след което добре измийте косата.

Enjoyed this post? Share it!

 

5 коментара по “Превърнете косата си в грива с тривитаминол

  1. Наистина има страхотен ефект. На мен ми помогна за косопада. Аз я правя с 2 с.л. триватаминол и по една супена лъжица зехтин, ябълков оцет или лимонов сок, алкохол и жълтък. Косата става много хубава – лъскава и плътна, не пада, има само един проблем – боята се отмива по-бързо. Ако се боядисвате, ще имате този проблем.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *