Три основни упражнения за добра фигура

Обикновено се правят упражнения, за точно определени „проблемни“ зони, но колкото повече мускулни групи се натоварват, толкова повече са ползите за фигурата и здравето

Следните три упражнения са препоръчани от Румяна Илиева, фитнес инструктор и диетолог. Те могат да се борят с мазнините, както и да подобрят стойката, като премахват изгърбването поради ежедневната работа с компютър.

Три основни упражнения за добра фигура

Клек

1.Клек: натоварва бедрата, седалището, корема и мускулите които държат гръбнака изправен.

Начало – от прав стоеж. Краката са разтворени на ширината на раменете, а пръстите на краката сочат навън. Започваме движение надолу все едно сядаме на стол. Дръжте гърба прав, раменете назад и гърдите напред. Вдишва се преди клякане, а при изправяне се издишва.

Три основни упражнения за добра фигура

Лицеви опори

2.Лицеви опори: за мускулите на гърдите, ръцете, корема и долната част на гърба

Вариант I – лицеви опори на стена (най-лесни): Застанете срещу стената и поставете длани на нея. Колкото по-далече от стената сте стъпили, толкова по-голямо е натоварването.

Вариант II – лицеви опори на земя от колене: Поставете дланите на пода, точно под раменете. Свийте ръцете в лактите докато гърдите докоснат пода, дръжте лактите до тялото. Вдишвайте надолу, издишвайте нагоре.

Вариант III – опирате само пръстите на краката и дланите на пода. Важно е да държите тялото в права линия. Това става като стегнете мускулите на корема. Дишането трябва да се регулира както преди.

Три основни упражнения за добра фигура

Гребане с гира

3.„Гребане” с гиричка: заздравява мускулите на гърба, а така се подобрява стойката, премахва изгърбването при работа на бюро и бюстът визуално изпъква по-добре.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Необходими са гирички, но може да се ползват и бутилки с вода. Мускулите на гърба са по-силни и понасят по-голяма тежест. Може да се започне с 2 кг, но след няколко упражнения, може да се достигне и до тежести от 4-5 кг.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *