Естествени средства за лечение на тромбофлебит

Учени твърдят, че за лечението на тромбофлебит трябва да се облекчат болката и възпалението

Изследвания в The Cleveland Clinic показва, че при лечението на тромбофлебит целта е да се облекчат болката и възпалението и да се намали риска от усложнения.

Подобрете вашата диета – Но има една уговорка. Яжте повече риба, плодове и зеленчуци. Изследване, проведено от Университета на Минесота, училище за обществено здраве е установено, че увеличаването на приемът на тези храни може да бъде свързано с понижаване на риска от дълбока венозна тромбоза. Има едно голямо изключение от съвета да се ядат повече зеленчуци. Ако имате флебит, трябва да се избягват храни и зеленчуци , богати на витамин К.

Естествени средства за лечение на тромбофлебит

Естествени средства за лечение на тромбофлебит

Ограничаване на витамин K

Хората, които са податливи на флебит и кръвни съсиреци по правило трябва да внимават върху техния прием на витамин К. Витамин К подпомага съсирването на кръвта и като такъв е антагонист срещу разреждане на кръвта. Храни като зелените листни зеленчуци и соеви масла с богати на витамин К, е най-правилно да се избягват или да се намали приема им по време на периоди на възпаление на вените.

Противовъзпалителни лекарства като ибупрофен често се препоръчват за намаляване на зачервяването и подуването на двете форми на флебит. Университета на Върмонт съветва при по-сериозни случаи на дълбока венозна тромбоза, да се ползват ниски дози лекарства или кръвни антикоагуланти като варфарин могат да бъдат полезни.Докато
не се отстранят кръвните съсиреци, те намаляват възможността на тези съсиреците да стават все по-големи.

Фигурин билкови таблетки за отслабване при менопауза

При друга форма на тромбофлебит – дълбока венозна тромбоза е бил приложен друг природен лек за болестта – конски кестен. Гел от див кестен се втрива върху краката и това помага отново да заздравеят вашите вени с течение на времето.   Екстракт от конски кестен се е приемал през устата в Европа в продължение на много десетилетия и формата на гел е вече на разположение в САЩ и в Европа от години. Няколко изследвания са установили ефективността на екстракт от конски кестен за лечение на хронична венозна недостатъчност , включително проучване от университета в Оклахома Medical Center, отдел Cardiovascular. Дивият кестен обикновено се счита за безопасен за употреба с няколко странични ефекта.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *