Прекрасната тученица помага при високи холестерол и кръвна захар

Лечебната тученица повлиява благоприятно състоянията на артрит и има диуретично действие

Сигурно и вие вече сте чули, че онзи плевел, който сте изтръгвали до сега в градината си, е една много полезна билка, която може да си спаси от десетки болести. Става въпрос разбира се за прекрасната тученица. Отдавна учени и диетолози я реабилитираха и я превърнаха в едно от най-полезните растения, които помагат при диабет и дори спасява от рак.

тученица

Лечебната тученица повлиява благоприятно състоянията на артрит и има диуретично действие

Листата на чудодейната тученица са изключително богати на витамини А и В, а по отношение на съдържанието на витамин С тученицата превъзхожда 7-8 пъти цитрусовите плодове. Освен това тя съдържа и така полезните омега-3 мастни киселини повече от всеки друг зеленчук и е богата на каротин. Полезната тученица съдържа калий, калций, магнезий, желязо и манган. С всички тези прекрасни качества тя може да се използва за прочистване на кръвта, намаляване на високото кръвно налягане и регулиране на кръвната захар. Повлиява благоприятно състоянията на артрит и има диуретично действие.
За да прояви всички свои прекрасни качества, полезната тученица трябва да се консумира в прясно състояние като добавка към всякакви салати и таратор и различни разядки. За ядене се използват стъблата и листата, които имат леко кисел вкус.
Чудодейната тученица е богата на фибри и е нискокалорична. Съдържа антиоксиданти и магнезий, което спомага тя да има укрепващо сърдечния мускул действие и да спомага за превенция на аритмия.
Тученица се препоръчва да се консумира при диабет, зачервени и сухи очи, гъбични инфекции, кисти, абцеси, хемороиди, цистит, простатит, затлъстяване и висок холестерол.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *