Да спрем тютюнопушенето с билки

Вижте кои билки ще ни помогнат в борбата с вредния навик

Както казваха нашите прабаби, билки има за всичко. Народната медицина препоръчва не една, а няколко билки, които ще подпомогнат по-лекия преход от живот на пушач към живот без цигарен дим. Ако отказът от тютюнопушене е най-голямата ви мечта, то вижте кои билки ще ви помогнат в начинанието!

Ако отказът от тютюнопушене е най-голямата ви мечта, то вижте кои билки ще ви помогнат в начинанието

Жълтият кантарион е една позната билка, която се използва с цел да се повиши положителната нагласа. А всеки бивш пушач знае, че без такава е за никъде!

Коча билка е билката, която подпомага храносмилателната система, което раздразнение е характерно за периода на отказ от цигари.

Лобелия – тази малко популярна у нас билка има доказан успокояващ ефект. Тя ще подпомогне човешката психика в момента, в който желанието да се посегне към цигара е най-голямо. Нещо повече – ако приемате тази билка и след това пушите, цигарите ще имат наистина непоносим вкус.

Синя върбинка – тази билка е подходяща за успокоение на нервното напрежение.

Черен кохош – тази билка се препоръчва за облекчаване на неразположенията по време на месечни цикъл. Едновременно с това обаче, тя успокоява раздразнителността, която неизменно съпътстват момента на отказ от цигарите.

И запомнете, че без искрено желание няма как да откажете цигарите!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *