Да пречистим тялото от токсините с изпитана рецепта от билки

Рецептата е с потвърден здравен ефект, но не злоупотребявайте – прилагайте само веднъж годишно

Комбинацията от тези известни билки има доста добър физиологичен ефект и спомага за очистване на организма от вредните вещества. Според билкарите ефектът е в прочистване на бъбреците, черния дроб, жлъчката, премахва шлаките, натрупани по кръвоносните съдове и мазнините в стомаха.

Да пречистим организма от токсините с изпитана билкова рецепта

Да пречистим организма от токсините с изпитана билкова рецепта

Сред фитотерапевтите и народните лечители тази смес носи наименованието „тибетски чай на младостта“, защото след терапия с него човек се чувства ободрен и наистина подмладен – кожата добива естествена гладкост е здрав тен.

Необходимата доза за един цикъл на пречистване се приготвя от равни количества изсушени билки които се смесват предварително. Всяка от съставките е по 100 грама : жълт кантарион, лайка, безсмъртниче (имортела) и пъпки от бяла бреза. Билките се размесват добре в един съд и се приготвя отвара, най-добре вечер, като 1-2 супени лъжици се запарват с половин литър вряла вода и така престояват около час. Половината течност се пие непосредствено преди лягане, като може да се подслади само с една чаена лъжичка мед. След чая не трябва да се приема храна или течности. Другата половина от чая се прибира в хладилник и се пие сутрин половин час преди закуска, като се затопля до стайна температура и пак може да се подслади с мед. Продължава се по същия начин до изчерпване на количеството. Не е желателно приготвеният чай да стои на слънце, затова се препоръчва приготвянето му да става само вечер. При първоначална употреба в някои случаи се наблюдават странични ефекти като виене на свят, главоболие, болки в раменния пояс. Това се смята за нормално и тези неприятни усещания преминават в период от 2-3 дни.

Боян Петракиев

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *