Рецепта за укрепване на костите и при остеопороза

Тази рецепта от древна Спарта укрепва костите и ги предпазва, особено подходяща за страдащи от остеопороза

Остеопорозата, или изтъняването на костите, може да доведе до болезнени фрактури. Рискови фактори за остеопороза включват стареене, засяга повече жените, ниско телесно тегло, ниско ниво на полови хормони или менопауза, тютюнопушене и някои лекарства. Профилактиката и лечението включват набавяне на калций и витамин D чрез храната и чрез хранителни добавки, упражнения и лекарства за остеопороза.

Сусаменото семе е богато на калций и затова се препоръчва за укрепване на костите и срещу остеопороза

Сусаменото семе е богато на калций и затова се препоръчва за укрепване на костите и срещу остеопороза

Остеопорозата често започва тихо и не може да се открие, докато не се получат фрактури на костите. Но понякога се появяват и симптоми. Те могат да бъдат като болки и загуба на височина, компресионни фрактури на гърба – знак за слаби кости, изтънени кости и други. Много хора са с изтънени кости и не го знаят. Остеопенията е меко казано състояние, при което човек има тънки кости, които са с тенденция да доведат до остеопороза.

Представяме Ви домашно средство за защита на костите, направена по рецепта, която датира от древна Спарта, и включва специални храни, които оказват положително въздействие върху здравината на костите. Изключение прави само слънчогледа, който е пренесен в Европа след откриването на Америка и е добавен от народните лечители към тази рецепта.

Необходими съставки

Те са 10 супени лъжици ленено семе, 5 супени лъжици смляно сусамово семе, няколко тиквени семки, няколко пшенични зърна, малко слънчоглед, 3 супени лъжици стафиди и 1 кг мед.

Начин на приготвяне

Смесете всички съставки в голяма купа. Не забравяйте да използвате дървена лъжица, за да го направите. След като се смесят съставките добре, прехвърлете сместа в стъклен буркан.

Фигурин билкови таблетки за отслабване при менопауза

Начин на ползване

Лененото семе е полезно за укрепване на костите и срещу остеопороза

Лененото семе е полезно за укрепване на костите и срещу остеопороза

Консумирайте една супена лъжица от този лекарствен продукт преди закуска и една преди обяд.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Рецепта за укрепване на костите и при остеопороза

  1. Лененото семе също трябва да е смляно, иначе не се усвоява от организма.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *