УНИКАЛЕН метод за лечение на МОЗЪЧНИ ТУМОРИ спаси художник от Варна

Ваксината е комбинация от собствени туморни антигенни дендритни клетки и левкоцити

44-годишният художник от Варна Владимир Димитров живее втори живот. Той оцеля след много тежка мозъчна операция, при която от главата му лекари от УМБАЛ „Св. Иван Рилски” извадиха тумор с внушителни размери – 5 на 5 на 4,5 см. Диагнозата му е мултиформен глиобластом.
Всяка година у нас от този вид мозъчен тумор заболяват 250 души. При повечето стандартното лечение – операция, лъче- и химиотерапия, рядко удължава дните. Малко от болните преживяват 8 месеца след поставяне на диагнозата.
Но Владо, както го наричат близките му, има шанс – след две мозъчни операции и нови данни, че ракът пак действа в главата му, заболяването е спряно. Художникът е вторият българин, включен в научен проект в Белгия. С помощта на д-р Емануил Найденов и фондация „Остани“ започва лечението му по метода на специфичната имунотерапия.

Владо вече е добре и се възстановява от операцията на мозъка

Проф. Стефан ван Гол изработва ваксина срещу този вид тумор, която прави това, което другите методи не могат. Още след операцията лекарите от „Св. Иван Рилски“ замразяват материал от тумора му и го пращат в центъра в град Льовен, Белгия. Професорът изработва индивидуална ваксина за Владо. Тя е комбинация от собствените му туморни антигенни дендритни клетки и левкоцити. След 3 месеца терапия ядрено-магнитният резонанс показва, че развитието на болестта е спряно.
Сега художникът е умерено оптимистичен, изпълнен с енергия и амбициран да помогне с каквото може на повече хора с неговото заболяване. Първо ще се опита с благотворителен търг на картини да събере средства за доизлекуването си. Негови приятели художници предоставят картини, за да помогнат на Владо. Акцията е и в подкрепа на идеята у нас да заработи лаборатория, която да лекува по метода на специфичната имунология.
Първата операция на Владо е успешна. Тръгва по комисии, химиотерапия, лъчетерапия. 12 месеца се бори с болестта и резултатите му са добри – няма рецидиви. Мозъчният тумор обаче е коварно заболяване. Владо преживява втора мозъчна операция и тогава го срещат с д-р Емануил Найденов. Младият неврохирург е добре запознат с възможностите на специфичната имунотерапия. С подкрепата на фондация „Остани“ той изпраща варненеца да се лекува при проф. Ван Гол.
„Този метод е нов за България, но не и за света. Белгия е лидерът в Европа, там от мозъчни тумори се лекуват стотици хора от различни страни. Резултатите са много добри и с индивидуални ваксини досега живота си са удължили над 350 човека. Такива са и резултатите в други центрове по света – в САЩ и Япония, където по аналогичен начин се стопира развитието на мултиформения глиобластом“, казва д-р Найденов. Фондация „Остани“, в която е ангажиран, има за цел да информира колкото се може повече болни за диагностика и лечение на мозъчните тумори.
Досега трима българи са изпратени на лечение в Белгия с много добър ефект от ваксината. Целта на съмишлениците сега е българите да се лекуват у нас. Още повече че страната ни, в лицето на Българското дружество по невроонкология, е призована от европейската асоциация да въведе този тип лечение у нас и да приложи нужните медицински стандарти.
Самият създател на метода Стефан ван Гол е идвал в България и е открил прекрасни условия това да се случи. Неговата цел в близките 10 г. е да се открият центрове в Австрия, Германия, Холандия, България и други държави. Очаква се нашето здравно министерство да даде разрешение и да помогне болните от мозъчен тумор да удължат живота си с новия метод на ваксиниране.

Enjoyed this post? Share it!

 

4 коментара по “УНИКАЛЕН метод за лечение на МОЗЪЧНИ ТУМОРИ спаси художник от Варна

  1. Опериран съм на 14 юни 2010г. в Пирогов от доц др.Емил Кръстев.Тумор от лявата страна 8,5 на 4,5.8ч,но го махна целия.Въпреки това диагноза Глиобластом 4 с коментар към мен от проф Каменова,че мога да изкарам 2г.Нормално много.Тя взе правилното решение и след разговор с др.Лазаров бях изпратен в най реалното място за положителна лъчетерапия И така.От 05.юли до 17 август лъчетерапия 32 пъти 60 гт от 8,30 ч всеки делничен ден при др Лазаров в Токуда,отделно в този период пиене на гладно в 11ч по 100мг темодал,фактически 43 дни.Това,че издържах тези дни без пропуск е огромен плюс.Темодала след 17.08. на 23дни 5 дни по 200 мг.Въпреки това до 30.09.2010г не бях много читав,залитах,отпаднал,слаба памет,затова си записвах и други неща имаше,на ямр мозъка като пихтия,втора операция почистване на района и махане на една шепа кост на главата.Изглеждах като спукана топка, още следващите дни има подобрение.За половин година от 95кг на 140кг.Случайно октомври на компа прочитам за биохимик Гринстейн с нещо,което спира развитието на тумори и рецидиви.Предимно приятелки ми помогнаха за контакт с него.От ноември опитен заек.Безплатно от него ми пращаше от Англия нещо като гъста боза,което поемах по определена схема,хранителна рецепта и видеокамера.Почти 2г пиене и снимане.Клип с мен от 30мин се върти по света.Днес на 02.12.2015г. с титанова платка покрила липсващата кост имам нормален мозък и съм 110кг.Повече от 5г.И така.Ники Върбанов 0888460711

    • Здравейте г-н Върбанов, бихте ли ми изпратили Вашия електронен адрес, бих искала да ви пиша?
      Благодаря Ви предварително!
      Радка Тинчева

  2. Николай Върбанов,2018 г,01 11м.От три години си правя само по една на годината кръвна проба.Всико е нормално,освен мястото на тумора.Дадоха бледа информация по бтв,че биохимици от англия и сащ били открили лекарство против рака и толкова.Явно ако го пуснат за употреба,много фирми и болници ще фалират.Не ме е страх,за мен това е истината.Оцелях по чудо преди осем години,но чудото вече е ясно.Сега 2018г мозъка ми е в нормална форма,както и това,че паметта и повечето предишни знания се възсатновиха.И така.Същият телефон,пари малко,но и не искам,просто мога да помогна,

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *