Упражнения за дископатия помагат за облекчаване на болката

За да раздвижите гръбнака и да потушите болките трябва да правите упражнения за дископатия

Една от най-често срещаните заболявания на съвременния човек е дископатията. Прекаленото стоене пред компютъра и телевизора, заставането в непривични пози и неудобни позиции води до напрежение и натоварване на гръбначния стълб, а това от своя страна до дископатия. Понякога дископатия се получава и от вдигане на тежки предмети. Наред с всички възможни медикаменти и допълнителни уреди за подобряване на състоянието, специалистите съветват да се правят упражнения за дископатия, за да може състоянието да се подобри.

упражнения за дископатия

За да раздвижите гръбнака и да потушите болките трябва да правите упражнения за дископатия

Като за начало обаче първо трябва да отидете на лекар специалист, който да ви направи диагностично изследване и той да ви назначи и обясни какви упражнения за дископатия трябва да правите.
За целта обаче трябва в ежедневието да се опитвате да намалите напрежението върху гръбначният стълб и то не бива да се повтаря прекалено често, без достатъчна почивка и възстановяване. Тогава дори и упражнения за дископатия няма да могат да ви помогнат. Почивката в легнало положение помага на гръбначните дискове да се възстановяват, а обратното подлага на дисковете за остаряват и да се износват бързо, което пък от своя страна води до дископатия.
Има някои серия упражнения за дископатия, които при редовно извършване могат да помогнат за предотвратяване и лечение на проблемът с това опасно заболяване. Първото от тях е да легнете на пода и да сгънете колене към гърдите си, като ги придържате с ръце, за да разпънете гръбначният стълб. Тези упражнения за дископатия трябва да правите десет пъти. Друго такова упражнение е за правилно разтягане на гръбначния стълб. Отново в легнало положение трябва да сгънете дясното коляно към гърдите си, оставяйки левия крак изпънат хоризонтално на пода. След това трябва да повторите с другия крак.
Специалистите съветват да изпълнявайте тези упражнения за дископатия бавно и внимателно, без да се насилвате и да правите резки движения. Добре е да знаете, че при хора с тежки случаи на гръбначни заболявания не е препоръчително да се правят такива упражнения за дископатия.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *