Усложнения от възпаление на белия дроб, билкова рецепта

До какви усложнения води едно възпаление на белия дроб?

Едни от причинителите на възпаление на белия дроб са микоплазмите и хламидиите. С този тип възпаление лекарите се сблъскват през последните години. За разлика от вирусната пневмония, която протича с висока температура, възпалението от микоплазми и хламидии е с температура до 38 градуса и тя се покачва чак на 6-ия – 7–ия ден. Поради това хората продължават да ходят на работа, да кашлят и да се опитват да свалят температурата с обикновени лекарства.

Баял имел е една от билките полезни при възпаление на белия дроб

Баял имел е една от билките полезни при възпаление на белия дроб

Обикновено причината за развитие на възпаление на белия дроб от микоплазмите и хламидиите е отслабналата имунна система. Опасното в случая е, че за разлика от вирусната пневмония може да остане не разпознато и да не се лекува на време. Вирусната пневмония протича с температура от 39-40 градуса и се лекува с медикаментите изписани от лекаря.

Всяка кашлица може да е симптом за възпаление на белия дроб и трябва да се търси помощта на лекар, който ще прецени дали да се направи рентген или флуорография.

Друго възпаление на белия дроб представлява белодробният абсцес. Той представлява гнойно възпаление, което е ограничено. В повечето случаи причинители са пневмококите и по-често стафилококите. По-рядко се получава от паразити и гъбички. От него боледуват повече мъже на възраст между 20 и 50 години.

Има 3 главни патогенетични механизми за развитието му:

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Остър възпалителен процес.

Бронхиална обструкция – нарушена бронхиална проходимост.

Белодробната тъкан е с нарушено кръвоснабдяване, което води до некроза.

Лечението на възпаление на белия дроб се назначава от лекар, а с някои билки можем да си помогнем – смесват се по равни части градински чай, бял имел, невен, комунига и от тях се вземат 2 супени лъжици, които се заливат с 2 чаши вряла вода и се оставят в термос да престоят една нощ. На следващия ден се изпива на малки порции.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *