Учени разкриват как се лекува диабет тип 2 с храни

Учени от САЩ обясниха, че може да се лекува диабет тип 2 с помощта на хранителните продукти, а не с фармацевтичните

Според ново проучване публикувано в списанието на Американската медицинска асоциация, процентът на заболели от диабет тип 2 деца и тийнейджъри в САЩ през последните 5 години продължава да се увеличава. От 2000 г. до 2009 г. заболелите са се увеличили с 21% и досега продължават да се увеличават.

Група учени поддръжници на природните методи за лечение твърдят, че диабетът може да се лекува чрез хранене, докато традиционната медицина казва, че диабет тип 2 не се лекува, а само се контролира с лекарствени средства нивото на инсулин в кръвта и оттам на кръвната захар.

Учени разкриват как се лекува диабет тип 2 с храни

Учени разкриват как се лекува диабет тип 2 с храни

Учените поддръжници на природните методи на лечение твърдят, че диабет тип 2 не е болест, а просто етикет на колекция на наблюдавани симптоми на тялото. Диабетът е метаболитен израз, който може да бъде обърнат, пише статия в сайта naturalnews.com.

Те са разкрили как се възстановява границата на диабет тип 2 при използване на храни, а не на лекарства. Ако промените храната, с която се храхите, вие ще получите различни физиологични резултати.

Трите причини за диабет тип 2 са обяснени:

1. Проклятието на заседналия начин на живот – липсата на редовни физически упражнения води до физиологична уязвимост към диабет.

2. Преработените храни и течни захари насърчава появата и развитието на диабет тип 2.

3. Смъртоносните опасности от HFCS (високо-фруктозен сироп от царевица ) намерени в газираните напитки. Тези хора, които са загрижени да оздравеят от диабет, трябва да избягват HFCS за цял живот.

“Фигурин

Към тях може да се добавят и животинските храни и по-специално техните мазнини.

Истинската тайна зад нездравословния апетит е как той идва и как работи. Как да се спре нездравословния глад с прости промени в диетата? Гладът не трябва да се пренебрегва, но да се хранят хората със здравословни храни. Повечето хора изтълкуват погрешно своя глад поради изградени навици и като гледат реклами от храни на хранителни компании.

Тялото се нуждае от ключови минерали, микроелементи (селен, цинк, хром, магнезий и т.н.), за да функционира по здравословен начин, който е несъвместим с диабет тип 2.

Заседналият начин на живот, високата консумация на захари и хроничният недостиг на хранителни микроелементи, дефицитът на витамин D и други фактори предразполагат към развитие на диабет тип 2. Повечето хора са с хроничен недостиг на витамин D, но най-вече хората с тъмен цвят на кожата.  Дефицитът на витамин D значително увеличава риска от диабет, рак, сърдечно-съдови заболявания, кожни и заболявания на костите.

Д-р Борис Жерлигин каза преди няколко години, че диабетът е напълно лечим, но инсулиновата мафия крие това, тъй като би загубила печалбите си от продажбата на лекарства. Той лекува диабет главно чрез физиотерапия. Все пак една част оздравяват чрез природните методи и физиотерапията, а друга получава само подобрение.

Още за натуралните лечения и фармацевтичната мафия четете – ТУК.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *