Учени съветват как да се предпазим от рак чрез храната

Болестта рак покосява млади и стари, затова медицината е напрегнала всички усилия за справяне с нея

Според статистиката 2% от населението на Европа боледува от някаква форма на рак. От ”Чумата на 21 век” умират по около осем милиона души в света всяка година. Въпреки напредналите методи на лечение, основното си остава превантивните мерки чрез лична промяна на начините живот и хранене. Рак е водещата причина за смъртност заедно със сърдечносъдовите заболявания.

Зелен чай при превенция на рак

Зелен чай при превенция на рак

През последните години статистиката показва повишаване заболяванията от рак. У нас заболеваемостта е на средно ниво според това на другите страни. Най-голям е процентът в трите големи града, където е най-напреднала индустриализацията и разрастването на населението в градовете.

Учените съветват да се храним здравословно и с това да си поддържаме здравето и да не допускаме тежки болести от които после страдаме.

На първо място по важност се слагат плодовете и зеленчуците. Те трябва да са пресни и сурови като най-полезни от тях са следните: зеле, карфиол, моркови, броколи, чесън, лук, сезонни полодове особено сега кайсии, черещи, праскови и цитрусови. Препоръчва се доза по 5-6 порции салати на ден и да се добавя зехтин.

Съветват да се слага по-малко сол в храната, вегетарианска диета – тя помага да се намали рискът от рак с 40%, риба, соя и соеви продукти, зелен чай. Соята да не е полуфабрикат, защото претърпява много преработки и обикновено е генно модифицирана. По-добре на зърна и от сигурен източник. Учените са забелязали, че соевите продукти така променат хормоните както, когато се приема лекарството против рак тамоксифен. За соята е спорно дали е полезна или вредна, но ако се употребява в разумни количества и от натурални зърна, може да е от полза. Все пак в Азия се употребява много и процентът на заболелите от рак е много нисък.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Освен това се препоръчва много зелен чай и сироп от черен бъз. Чаят е богат на антиоксиданти, а бъзът е много универсална и полезна билка изпитана при редица заболявания с нейния лечебен ефект и с доказани свойства против туморите.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Учени съветват как да се предпазим от рак чрез храната

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *