Пречистете бъбреците и тялото с полски хвощ

Полският хвощ е силна отводняваща билка, която се препоръчва на хора, страдащи от болни бъбреци и задръжка на течности

Билката полски хвощ е позната в народната медицина като една от най-силно отводняващата човешкия организъм.

Тя има способността да извежда от организма излишните течности, като имате проблеми с бъбреците и сърцето, като по този начин облекчава тяхната функция.

Билката полски хвощ е добре позната и се използва още от древността. Тя е известна с мощното си диуретично действие и със способността си да освобождава тялото от излишните течности чрез увеличаване на продукцията на урина. Това прави полският хвощ много полезно растение при бъбречни заболявания, тъй като по този начин пречиства бъбреците и улеснява тяхната дейност.

хвощ

Полският хвощ е силна отводняваща билка, която се препоръчва на хора, страдащи от болни бъбреци и задръжка на течности

Освен като мощен диуретик, билката полски хвощ е известна и с това, че може да бъде включена в лечението на остеопороза, тъй като съдържа високи количества силициеви съединения.

Растението се използва и за лечение на уринарни инфекции.

Приема се под формата на отвара или чай, както и като компрес. Компресите лекуват много ефикасно рани и изгаряния, както и подобрява състоянието на ноктите и да намалява тяхната чупливост.

Най-добре е да купувате билката полски хвощ само от билковите аптеки, тъй като лесно може да бъде сбъркана с блатния хвощ, а той може да бъде отровен.

Който ползва препарати за спиране на цигарите или пък пие лекарства за шизофрения, трябва да не употребява билката полски хвощ, тъй като тя може да засили някои действия или пък да ги отслаби.

Външно билката се прилага при костна туберколоза, разширени вени, незарастващи рани, екземи и ракови тумори като се налагат лапи. Чрез промивки полският хвощ лекува рани от изгаряния, гнойни рани, бяло течение, използва се и за гаргара при гърлобол и други.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Вътрешно като отвара полски хвощ се прилага при храчене на кръв, пясък и камъни в жлъчката и бъбреците, подагра, атеросклероза, ревматизъм, болки в стомаха, уриниране на кръв, напикаване, кръвоизливи в белите дробове и белодробна туберкулоза. Ползва се и при възпаление на стомаха, болести на черния дроб и сърцето, главоболие, ишиас, чревни инфекции, високо кръвно налягане.

Отвара се прави като 2 супени лъжици от билката се варят 5 минути в половин литър вода. Приема се 4 пъти дневно по 100 милилитра на гладно.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *