При хеморагичен цистит непременно потърсете лекар

Трябва да се обърнете към лекар специалист, ако получите хеморагичен цистит, защото лечението е важно

Повечето жени през живота си поне веднъж са получавали цистит.

Погледнете и тази хубава статия ТУК: Билково и лекарствено лечение на цистит!

Парене, болка при уриниране, чести позиви за ходене по малка нужда, тежест в долната част на корема – това са първите симптоми. При тях веднага е редно да се обърнете към лекар, който ще ви помогне и ще ви назначи медикаментозно и билково лечение, които да комбинирате.

Най-често обаче при подобни симптоми плюс урина оцветена в червено, става въпрос за хеморагичен цистит, който е малко по-различен от обикновения. При хеморагичен цистит в урината има кръв и това я прави в този непривичен цвят.

хеморагичен цистит

Трябва да се обърнете към лекар специалист, ако получите хеморагичен цистит, защото лечението е важно

Кръвта в урината се дължи на диструкция на малки кръвоносни съдове в лигавицата на пикочния мехур. Тогава е наистина важно да отидете на лекар, защото не се знае дали именно става въпрос за хеморагичен цистит или някакво по-опасно бъбречно заболяване.

Иначе и хеморагичния цистит се лекува по същия начин както и обикновения, при който няма кръв в урината.

Нужно е назначаването на изследване на стерилна урина, за да се докаже видът бактерия, причинител на цистита в този момент.

Ако преди време сте имали същия проблем и той се е дължал примерно на ешерихия коли, това съвсем не означава, че този път пак тази бактерия е причинителят.

Лечението на цистита е комбинация от подходящ антибиотик и билкови препарати, обикновено на основата на червената боровинка. Той препятсва възможността на бактерията, която причинява хеморагичен цистит, да полепва по стената на пикочния мехур и да създава проблем.

При правилно лечение с оптимални дози антибиотик и билкови препарати хеморагичен цистит отшумява за около 4-5 дни.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *