Ето какви средства се използват срещу херпес! (ВИДЕО)

Херпес – почти всеки е имал проблем с него

Нужни са му само няколко часа. Нещо започва да ни сърби, пари, дразни… и хоп… появява се първо­то мехурче, а след него и цяла куп­чинка. Загрозява ни, действа зле на самочувствието. Как да се справим с херпеса?

Херпес

Херпес

От всички познати вируси този, който предизвиква херпеса, ни атакува най-често – процентът на заразените е огромен, въпреки че половината от тях нямат никакви оплаквания. Не е напълно ясно защо едни хора боледуват няколко пъти в годината, а други – едва веднъж, дваж в живота. Досега не са изяснени и причините защо херпесът поразява устните по-често при жените, отколкото при мъжете.

Домашните средства за борба с него са точно толкова, колкото са и страдащите. Дали са ефикасни? Ако вярваме на споделеното от препатили в различни интернет форуми, дискутиращи темата, някои „баби­ни“ методи вършат едва ли не чу­деса за отрицателно време. Напри­мер: „Няколко капки лимонов сок би трябвало да помогнат. Сестра ми прави така, но доста щипе…“ Или: „Когато усетиш, че херпесът започ­ва да се появява, намажи мястото със сол – тя ще го изсуши.“ Други препоръчват мазане със салицилов спирт или с ментова паста за зъби, за да хване по-бързо коричка, а трети напротив – с мазен крем или вазелин, за да омекне и постепенно да изчезне. А може би най-доброто средство е да не пипате херпеса, за да не инфектирате допълнително разраненото място и да не разнася­те заразата.

сподели бутон

Боян Петракиев

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *