От опасния херпес зостер можем да се избавим с природни средства

Вирусът на херпес зостер, симплекс и генитален се активира при слаба имунна система

Обикновено инфекциозното заболяване наречено херпес се появява по кожата, главно на устните и изчезва след няколко дни. Причина за това е слабата имунна система, затова лекарите ни съветват да я подкрепяме. Заболяването протича с остри болки и обрив по кожата, където е засегната. Вирусът е представен от различни видове, някои от които са много опасни за здравето на човека. Един от тях е опасният херпес зостер. Той се нарича още и опасващ херпес, тъй като се появява по гърба и кръста и ги опасва, може също да засегне и ребрата.

Срещу херпес се използва масло от чаено дърво

Срещу херпес се използва масло от чаено дърво

От херпес зостер в областта на ребрата се появяват розови петна, които не са много ясни, а след един ден те стават на мехури, които хващат коричка след още няколко дни. Понякога не се образуват тези мехури, но това не значи, че вирусът не действа. В такива случаи пациентите, а и лекарите не обръщат много внимание, но инфекцията си работи. Вирусите увреждат нервната система, която е засегната. За някои пациенти се получава остра пронизваща болка, а за други тя е по-притъпена. Те предизвикват възпаление на нервните възли.

Как става заразяването

Заразяването с вируса херпес зостер става по въздушно-капков път. Лесно могат да бъдат заразени деца и възрастни, които не са боледували от варицела.

Симптоми

Симптомите са: повишена температура, червени обриви, главоболие, внезапна пробождаща болка в областта на кожата, която е засегната, нервност, чувствителност към светлина, дискомфорт, обривът се превръща в мехурчета, които хващат кора,

Лечение и народна медицина срещу херпес

Обикновено лекарите изписват противовирусни лекарства като ацикловир. За облекчаване на болките и против възпаленията се дават други лекарства и противовъзпалителни под формата на мазила.

Ето и една рецепта за херпес: направете компрес с натопен във вода разтвор на калиев перманганат, разреден до светло розово и го сложете върху обривите. Правете го 3-4 пъти на ден. Компресът трябва да държите само по2-3 минути. Необходимо е да се прилага редовно за един месец, а когато не минава и за 2-3 месеца. Този разтвор помага на херпесите да загорят по-бързо.

Демир бозан билки за бъбреци

Чесън. Направете тази рецепта с чесън кат счукате 2-3 скилидки или г смачкате с преса. Получената кашичка нанесете по засегнатите места каквито са устните например. Приложете тази рецепта 3 пъти дневно и може да се очаква херпесът да изчезне за 2 дни. Чесънът има силни антивирусни и антибактериални свойства, които го правят много ефективен срещу инфекциите.

Народната медицина предлага чесън за лечение на обривите от херпес

Народната медицина предлага чесън за лечение на обривите от херпес

Масло от чаено дърво действа също много добре срещу херпес зостер. Намажете с това масло разредено с малко вода върху засегнатите места по кожата. Правете тази процедура по няколко пъти на ден, за няколко дни. Може вместо вода да сложете зехтин.

За спиране развитието на херпеса наложете ракия върху кожните обриви. Тя спира възпалителния процес. Правете тази процедура до пълното изчезване на обривите или мехурчетата.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *