Как да се справите с херпес и себорея при бебето и детето?

Вижте няколко съвета как да процедирате, ако детето или бебето ви има себорея или херпес!

себорея-себороичен-дерматит

Себороичен дерматит (себорея)

Себороичен дерматит (себорея)

Проявява се с червен, лющещ се обрив и се наблюдава при бебета с мазна кожа. По-късно може да премине в екзема. По окосмената част на главата се образуват струпеи. Изменения може да се наблюдават и в областта на слабините.

Бебето трябва да се къпе с мека вода и недразнещ (неароматизиран) сапун. Измененията по окосмената част на главата трябва да се лекуват колкото е възможно по-рано, за да не се увеличи количеството на коричките.

Себороичен дерматит (себорея), когато детето порасне

Намажете коричките с растително масло и по възможност оставете детето така през цялата нощ. Много от коричките ще опадат сами, но някои се нуждаят от повторно намазване след около седмица. Посъветвайте се с лекар от детска консултация, който може да ви препоръча специален шампоан за себороичен дерматит.

херпес-бебе-дете

Херпес при бебето и детето

Херпес

Детето може да се зарази с херпесни вируси при контакт с лице, което е инфектирано. Това може да стане при целувка или по време на раждането, ако майката страда от херпес на гениталиите. Децата с екзема трябва да се държат далече от хората с херпес. Херпесът най-често се наблюдава около устата във вид на малки мехурчета, които се разразяват и обхващат и устните. Венците се възпаляват, детето се чувства зле, температурата може да се повиши.

Демир бозан билки за бъбреци

Първата инфекция с херпесни вируси обикновено протича леко и не се нуждае от лечение. Вирусите може да се активизират отново и тогава инфекцията протича тежко. Мехлем с антибиотик помага особено ако е налице и допълнителна инфекция с други микроорганизми. Възпалението обикновено трае около седмица. Херпесните вируси се предават много лесно, затова използвайте отделни съдове и прибори и измивайте ръцете си след всеки контакт с бебето или детето.

Херпес на устните

Причинява се от херпесните вируси, които се активизират при стрес или силно повишение на температурата.

В областта на устните се виждат много дребни мехурчета, които предизвикват силен сърбеж. При разчесване може да се инфектират.

Необходимо е специално лечение както за херпесите, така и за себороичния дерматит (себорея) при бебето и детето.

споделяне в социални мрежи

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *