Кои растения действат като природна химиотерапия

Алтернативната медицина предлага множество природни продукти, действащи като натурална химиотерапия

В нашето общество сме свикнали да приемаме химическата химиотерапия като част от лечението на раковите заболявания. Наред с традиционната медицина, алтернативната предлага природни продукти като натурална химиотерапия.
Всички или почти всички натурални продукти, които са ефикасни в борбата с рака са безвредни за здравите клетки, а убиват само злокачествените.

химиотерапия

Алтернативната медицина предлага множество природни продукти, действащи като натурална химиотерапия

Един такъв природен продукт, който действа като химиотерапия, е лимонът. Богатството на витамин С и всички други негови полезни вещества могат да излекуват някои болести. Трябва да сте наясно обаче, че лимонът трябва да се използва целият с кората. Начина, по който се препоръчва да се употребяват е като се измият и замразят в камерата на хладилника или фризера, а когато замръзнат да се настържат целите на ренде заедно с кората. Така с тези стърготини е добре да се поръсват всякакви ястия.
В кората на лимона има 8-10 пъти повече витамини. Тя съдейства за изчистването на токсичните вещества от тялото и убива раковите клетки. При това не уврежда здравите. Употребата на целия лимон е 10 000 пъти по-силен от химическата химиотерапия. Все пак е хубаво кората да бъде почиствана и измивана добре, тъй като се обработва. А най-добре е да си отглеждате сами лимони, които да консумирате и да използвате за лечение наред с кората.
Лимоновият екстракт унищожава успешно злокачествените образувания на 12 вида рак – на млечната жлеза, простатата, белия дроб, задстомашната жлеза, дебелото черво и други. Установено е, че добре действа срещу всички видове рак, но най-добре се справя с туморите и кистите.
Друг природен продукт, които има силата на химическата химиотерапия е екстрактът от ябълки, който помага при рак на дебелото черво. Доказано е, че олигозахаридите съдържащи се в ябълките успяват да убият раковите клетки в дебелото черво до 46%. Те са ефикасни при лечението и на на рак на черния и белия дроб, на млечната жлеза и на яйчниците.
Други познати храни и природни продукти, които имат силата на химическата химиотерапия са куркума, глухарче, ядки от кайсия, масло от гроздови семки, зеле, конопено масло, джинджифил, сладък пелин, кокосово масло, екстракт от маслинови листа, чесън, лук, праз, горски плодове и много други.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *