Срещу косопад опитайте с хининова вода

С хининова вода може да стимулирате косата си да расте по-бързо и да е по-здрава и обемна.

Ако искате да стимулирате косата си да расте по-бързо и да има повече обем и здравина, има едно много лесно и евтино решение – купувате си хининова вода. Има я навсякъде и струва жълти стотинки.

Хининова вода по принцип се използва за по-бързо израстване на косата, а така също и против косопад. Понякога обичайните средства са напълно достатъчни за решаване на проблемите, но друг път е добре да се обърнем към народната медицина.

Хининовата вода помага при косопад и този метод е стар и се използва години наред и винаги с успех.
Ежедневното втриване на хининова вода в корените спомага изключително много за заздравяването на косъма и лечението на косопад. Освен това има и чисто козметичен ефект, който прави косата да изглежда по-лъскава и обемна.

хининова вода

С хининова вода може да стимулирате косата си да расте по-бързо и да е по-здрава и обемна

Полезната хининова вода се нанася изключително лесно и бързо върху скалпа, като обичайно това става за броени минути. Хубаво е, че след третиране не е задължително да изплаквате и измивате косата, каквато е обичайната практика след употреба на маска за косопад.

Резултати след употреба на хининова вода обаче идва след месец-два третиране.

Може да си направите и една много ефикасна маска с хининова вода за сгъстяване на косата и за по-бърз растеж. Маската е подходяща както и за боядисани коси, така и за коси с естествен цвят.

Всички сте чували за хининовата вода – тя се пръска или втрива в корените на косата, като я прави по-здрава и осигурява бързия й растеж. Освен че никак не е вредна, тя е достъпна и много изгодна. Къде да я намерите? Във всяка една аптека се предлага в два варианта – за втриване или впръскване. Вторият е по-удобен и лесен.

В купа се слага 100 милилитра хининова вода и се смесва с един жълтък. След това се прибавят 2 супени лъжици зехтин екстравърджин. Сместа се разбърква и се втрива в корените на косата, а после се разресва и по дължина. За да ви е по-лесно използвайте четка за боядисване на коса, но ако нямате такава може и с ръце, но с ръкавици.

Оставете сместа с хининова вода върху косата си полови час и после отмийте с шампоан. Маската може да се прави всеки месец по веднъж, защото е регенерираща.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *