Храненето на децата във Франция ги предпазва от затлъстяване

Защо понякога се налага да храните децата си по начин подобен на френските деца, за да се намали вероятността от затлъстяване?

Френските деца като общо правило, не са с наднормено тегло, така че има няколко причини, поради които децата Ви е добре да се хранят подобно на тях, макар че не са вегетарианци.

Докато посещавате обикновените закусвални или кафенета наречени Кантин във Франция, ще забележите няколко неща. Първото е, че няма готови или замразени храни, които не се и сервират в училищата във Франция. Вместо това, храните се правят точно в кухните на тези кафенета или закусвални, а те са направени на базата на менюта, които са съставени няколко месеца предварително. Менютата се изпращат на диетолог, за да се разгледат и адаптират към предпазване от затлъстяване, както той или тя се чувстват, че е необходимо и с компетентната помощ на специалиста по диети

Храненето на децата във Франция, ги предпазва от затлъстяване – френски ученически Кантин

Храненето на децата във Франция, ги предпазва от затлъстяване – френски ученически Кантин

Следващият фактор е, че вечерята включва две яденета, сирене и десерт. Това е общо взето храненето на децата във Франция, което се сервира в училищата и в дома през седмицата. Те ходят на училище четири дни всяка седмица (прескоча се срядата), така че общо четири хранения на седмица са обслужвани от кафенето, където се готвят по-голямата част от елементите в кухнята, въпреки че от време на време десертът е закупен от близката пекарна.

Може ли в повечето упражнения да бъде отговорът?

Френските деца получават три спортни занимания всеки ден в училище. Тези периоди на активност са с продължителност един час и половина, с две 15-минутни сесии и една 60 минутна сесия. Въпреки това, френските деца обикновено ходят на училище пеша или карат колело, а не ползват често автобус. Към това се добавя още по-голяма активност във всеки учебен ден.

Умереността е ключът за храненето във Франция, с което се намалява рискът от затлъстяване

Яденето в умерени порции се съблюдава при голяма част от ястията за френските деца. Така е факт, че ястията се приготвят на място. И двете условия могат да допринесат много за предпазването на децата от наднормено тегло и са много по-икономични от тези в Съединените щати. Поради тази причина, време е да се преразгледат, използваните методи, за да приложат за децата в САЩ, пише mindbodygreen.com. Въпреки сегашните усилия да се променят плановете за хранене и подобряване на здравословната храна, предоставена в училищните трапезарии, реалността не се доближава до съвпадение, за което е предвидено във Франция.

“Демир
За да се намали рискът от затлъстяване, в храната трябва да има повече салата

За да се намали рискът от затлъстяване, в храната трябва да има повече салата

Наред с това може да се отбележи, че във Франция в менюто на децата влиза салата от краставица, домати, зеле и други зеленчуци към основното ядене с телешко, гъби с броколи, сирене и ябълка за десерт. Докато децата във Франция са склонни да ядат това, което им се дава, е ясно, че капанът на храненето им е това, което им се дава, а за тях това не е проблем, защото храната е подбрана.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *