По-добрите хранителни добавки с магнезий – 2 част

От предлаганите хранителни добавки с магнезий по аптеките и диетичните магазини има по-лесно усвоими и по-малко полезни

Както разбрахме от първа част на статията, четете – ТУК, поради продължителното използване на почвата се получава обедняването й към минерали. Следователно и в храните се стига до дефицита им, което от своя страна е добре да се компенсира с добавки. Един от най-важните минерали е магнезий. В статията разглеждаме кои хранителни добавки с магнезий са по-лесно усвоими и кои са по-малко такива и дори вредни.

Хранителни добавки с магнезий

Хранителни добавки с магнезий

Магнезиев глицинат – (магнезий свързан с глицин, който е не-есенциална аминокиселина) е един от най-бионалични и резорбируеми форми на магнезий, а също и най-малко вероятно да предизвика диария. Това е най-сигурния вариант за коригиране на дългосрочен дефицит.

Магнезиев хлорид – Въпреки, че магнезиевият хлорид съдържа само около 12% елементен магнезий, той има впечатляващ процент на усвояване и е най-добрата форма на магнезий, полезна да се взема за детоксикация на клетките и тъканите.Нещо повече, минерала хлорид (да не се бърка с хлор, който е токсичен газ) подпомага функцията на бъбреците и може да стимулира бавния метаболизъм, което е от полза.

Магнезиев карбонат – магнезиев карбонат е друга популярна, бионалична форма на магнезий, която всъщност се превръща в магнезиев хлорид, когато се смесва със солната киселина в нашите стомаси. Това е добър избор за хора, страдащи от стомашно разстройство и киселинен рефлукс, тъй като добавката съдържа антиацидни свойства.

По-трудно усвоими и вредни форми на магнезий

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Магнезиев оксид – магнезиевият оксид е най-често срещаната форма на магнезий, която се продават в аптеките, но той не е хелатирирана форма и притежава лоша усвояемост в сравнение с тези, изброени по-горе.

Магнезиев сулфат – наричан също английска сол е фантастичен срещу запек, но не е безопасен източник на магнезий за честа употреба, тъй като предозирането с него е лесно. Да се ползва само при нужда и в определена доза, а не всеки ден.

Магнезиев глутамат и магнезиев аспартат. Избягвайте тези две форми на магнезий напълно. Глутаминовата киселина и аспарагиновата киселина са компоненти на опасния изкуствен подсладител аспартам и двете в тези съставки стават невротоксични, когато не са свързаната с други аминокиселини.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “По-добрите хранителни добавки с магнезий – 2 част

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *