Храни богати на мазнини помагат за отслабване

Има храни богати на мазнини, които са много здравословни и помагат не само за отслабване, но и за здраве

Има храни богати на мазнини, които помагат много за стопяване на излишните тлъстинки по корема, дупето и краката. Наред с това те помагат и за общото здравословно състояние и са полезни продукти. Това е така, тъй като не всяка мазнина трябва да се слага под общ знаменател. Има такива, които са много вредни, но има и такива храни богати на мазнини, които са много полезни за тялото. Умерен прием на правилните мазнини може да помогне за трупане на чисти мускули и в много и да помогнат за отслабване и за получаване на доста добра фигура.

храни богати на мазнини

Има храни богати на мазнини, които са много здравословни и помагат не само за отслабване, но и за здраве

Една такава храна е яйцето. То е дори основната храна на много от лицата, занимаващи се с фитнес. Яйцата съдържат изключително изчистени източници на протеин, лесно усвояеми са и притежават отличен амино профил. И белтъците, и жълтъците са източник на протеин, но белтъците се синтезират много по-бързо и лесно. Жълтъкът е от полезните храни богати на мазнини, които забавят усвояването на протеина, осигурявайки постоянно и продължително подхранване на мускулната тъкан.
Друга от полезните храни богати на мазнини е сьомгата. Тя е отличен източник на много полезните омега-3 мастни киселини, които ще спестяват резките загуби на глутамин, подкрепят имунната система, растежа и помогат при възстановяване на ставни и мускулни възпаления.
Друга от полезните храни богати на мазнини са лененото семе и лененото масло. То също съдържа изключително голямо количество на мега-3 мастни киселини, които тялото преобразува в съставки, отговорни за градежа на мускулна тъкан и освобождаване на мазнини.
Студено пресованите масла като зехтин, сусамово, тиквено, конопено и други масла съдържат омега-6 мастни киселини. Те притежават способността да подпомагат производството на полезни за хормони и подобряват кръвоснабдяването.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *