Храни, които намаляват стреса и тревожността

Научно изследване доказа, кои храни намаляват стреса и тревожността

От всекидневния стрес в живота, не би ли било хубаво да се позволи на тялото ви да не допуска дистрес? Дали психически или физически стрес, тялото на всеки един от нас има нужда от жизненоважни хранителни вещества, които подпомагат нервната ни система, особено, когато сме изправени пред предизвикателства. Изследванията показват следните пет храни, които са полезни, за да бъдете в перфектна форма! Научно изследване доказа, кои храни намаляват стреса и тревожността.

Бадеми

Храни, които намаляват стреса и тревожността – портокали

Храни, които намаляват стреса и тревожността – портокали

В Университета на Мериленд, Медицински център направили изследване, което показва, че консумирането на храни, богати на витамин B са ефективни за намаляване на тревожността и стреса. Бадемите съдържат пълна гама от витамини В комплекс, полезни мазнини и не малко белтъчини и микроелементи.

Зелен чай

Изследванията показват, че L-теанинът в зеления чай може да помогне да подтискане на увеличаването на кръвното налягане и сърдечната честота а някои изследвания показват, че той може да помогне и срещу безпокойство.

Едно проучване установи, че лицата с тревожност са били в състояние да се съсредоточат повече върху тест и са по-спокойни, когато те вземат 200 мг L-теанин предварително.

Корен от мака

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Този прах се смята, че имат повече полинутриенти от всеки плод или зеленчук с особено високи нива на магнезий и желязо. Тези две хранителни вещества помагат при тревожност и стрес.

Сьомга

Сьомгата съдържа омега-3 мастни киселини (EPA и DHA), които могат да подобрят и повишат настроението. Омега-3 може да се намери и в други риби, като например: риба тон, пъстърва, херинга, скумрия, аншоа сардини и други.

Изследванията показват, че когато пациентите са изяли омега-3 мастни киселини и са изпили своите антидепресанти, те са по-добре от тези, които са взели само своите антидепресанти. Те също така намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания.

Портокали

Тъй като портокалите имат много витамин C, изследванията показват, че този плод може да намали нивата на стреса и да укрепват имунната система. Хората с по-високо кръвно налягане и повишен кортизол съобщават, че по-бързо са намалили своите нива, когато се приема витамин C от портокали и други плодове, преди стресираща задача.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *