При хрема, умора и безсъние помага камфор

Полезният камфор е много полезен при нервно напрежение, синузит и лечебни масажи

Полезният камфор се разпознава по силният и специфичен аромат и затова той е важна съставка на множество продукти за външно приложение. Най-често повечето хора се сещат за камфоров спирт, който се използва при настинки и възпалителни процеси. Полезният камфор помага много при простуда, бронхит, артритни и травматични болки.
Малко хора знаят, че всъщност ароматният камфор е бяло кристално вещество, добивано от стълбата, корените и други части на дърво със същото име. Родината му е Източна Азия, но се отглежда по целия свят.

камфор

Полезният камфор е много полезен при нервно напрежение, синузит и лечебни масажи

Полезният камфор е ценен от фармацевтичните компании, както и от аромотерапията, заради своето успокояващо и тонизиращо, антисептично и имуностимулиращо действие.
Приложенията му са много. С него се правят инхалации при хрема, възпаления на синусите, депресия, умора, безсъние, нервни напрежения и др. Използва се главно в смеси за ароматерапевтични лампи или инхалатори, и по-рядко – самостоятелно.
Други от здравословните качества на ароматния камфор се използват при лечението на ушни възпаления, разтворен в минерално масло. Тази консистенция се използва и за масажи при настинки, грип, всякакви ставни проблеми и болести на дихателните пътища.
Камфорът може също да се прилага за проблеми на кожата, като обрив на устата, херпес, подути и измръзнали места. Важно е да се знае, че не се прилага върху открити или силно изгорени рани, а така също и за лечение на малки деца.
Аюрведическата медицина включва употреба на камфор за мускулни болки, сърдечна недостатъчност и астма.
Смес от камфор и зехтин е популярно лечебно средство за лечение на контузии и невралгии. Друго приложение има разтворът на камфор във вино, който се използва за лечение на респираторни проблеми.

Вижте и тези материали по темата:

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “При хрема, умора и безсъние помага камфор

  1. Преживях и преодолях здравословен проблем . Вследствие невежеството на двама лекари и неправилно предприетото от тях безотговорно лечение получих нарушаване на нормалния биологичен статус на организъма . Проблема се оказа кардиологичен , който бе открит от специалисти в друго здравно заведение . Те ме насочиха към тяхно поделение в столицата и там проблема беше решен . Благодаря на професор Младен Григоров , доктор Предовски , доктор Гарвански и екипа . От нарушения биологичен статус ми остана едно слабо и мъчително главоболие , което се появяваше от време на време . Не прилагах никакво лечение . Тия говеда от първата болница ме натровиха и трябваше да се изчистя от отровите в организъма . Започнах да чета рецептите от народната медицина . И чудото се случи само от една единствена манипулация . Тампон от медицински памук се потапя в камфоров спирит , изтисква се и се вдишва аромата в продължение на 4-5 минути , и това беше отпусна ме на момента . Все едно не бях имал това гловоболие .

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *