Невен, трици или хрян ще ви помогнат при шум в ушите

Медицинското наименования на шум в ушите е тинитус и при това състояние може да ви помогнат няколко рецепти от народната медицина

Много хора се оплакват от шум в ушите. Медицинското название на това заболяване или състояние се нарича тинитус и представлява постоянен досаден звук, който човек чува, без всъщност реално да има външен източник на този шум.
Най-често звукът наподобява нещо като жужене на летящо насекомо, което хората, които чуват този шум описват като насекомо затворено в главата им. Освен това може да се чува при шум в ушите бучене на вълни, пищене на птици, бръмчене на машини, звънене на телефон, далечна музика и т. н.

шум в ушите

Медицинското наименования на шум в ушите е тинитус и при това състояние може да ви помогнат няколко рецепти от народната медицина

Какъвто и да е звукът, хората, които чуват шум ушите определят това като дразнител и искат да се освободят от него.
Лекарите специалисти обясняват, че неприятният и дразнещ шум в ушите пречи много на концентрацията, на добрия сън, както и на ежедневието му, тъй като дори празници и радости са помрачени от досадния шум в ушите и бръмчене в главата.
Въпреки че това досадно заболяване се лекува с медикаменти, все пак има и някои рецепти от народната медицина, към които може да се обърнете, ако и при вас се наблюдава шум в ушите. Има три рецепти с невен, с трици и с хрян, които може да изпробвате, преди да посегнете към хапчетата.
Взимат се 2-3 чаени лъжички стрити сухи цветове от невен или 1-2 ситно нарязани свежи листа, стъбло с цветове и се заливат с две чаени чаши кипяща вода. Запарва се, прецежда се и като изстине се пие по една малка винена чашка три пъти дневно преди хранене.
Втората рецепта при шум в ушите е с хрян. Зеленчукът се настъргва на ситно ренде и се поставя във водна чаша, след което се покрива със зехтин, който трябва да покрие хряна. Сместа трябва да престои около 5-6 часа, след което вече може да се приема по една чаена лъжичка, поставена в кофичка кисело мляко вечер.
И третата народна рецепта при шум ушите е трици от бяло брашно. 300 грама от тях се варят в половин литър вино и към сместа се прибавят 100 грама градинска ружа и 50 грама домашен пелин. След като течността изстине, се прецежда и е готова за външна употреба. Намокря се памук или марля с билковата смес и се поставя нежно върху ухото няколко пъти на ден. Този компрес се прави няколко дни или докато досадния шум в ушите изчезне.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *