По характерния цвят на урината се познават болестите

Какъв е вашият цвят на урината и какво говори това за здравословното ви състояние научете тук

Определен цвят на урината може да ви подскаже от какво сте болни и от какво страдате. Просто трябва да проследите този процес и, за да не се заблудите, най-добре ходете по малка нужда в чист стъклен буркан, за да видите истинския цвят на урината си. Неслучайно изследванията се правят не само чрез кръвна проба, но и с урина, която е точен барометър когато в тялото ни нещо не е наред.
Безцветната урина например показва, че приемате достатъчно течности и тялото ви е добре хидратирано. Добре е да продължавате по същия начин и да промивате бъбреците и организма си все така.
Леко жълтеникав цвят на урината означава, че все още няма проблеми, може би просто трябва да увеличите с чаша-две ежедневният прием на течности.

цвят на урината

Какъв е вашият цвят на урината и какво говори това за здравословното ви състояние научете тук

Средно жълтеникав цвят на урината също е все още нормално състояние на организма, но има известна опасност да залитнете надолу и тялото ви да не приема достатъчното за него течности.
Когато имате тъмножълт цвят на урината това вече е някакъв знак, че организмът ви не получава достатъчно течности или, че имате някакви проблеми с бъбреците.
Кафяв цвят на урината вече говори за по-задълбочени бъбречни проблеми и може би страдате от бъбречно заболяване. Кафявата урина е признак и на силна дехидратация на тялото. Пийте много вода и потърсете лекарска помощ. Този цвят може да означава също и проблеми с черния дроб и жлъчката, особено ако урината е мътна.
Когато се наблюдава леко розов до червен цвят на урината, това най-вероятно е оцветяване от някоя храна или напитка, която сте консумирали. Най-често такъв цвят имаме, след като сме консумирали червено цвекло. Ако обаче не сте пили сок от цвекло, то това е ясен знак за инфекции на уринарните пътища, тумор, бъбречни проблеми или някакъв друг вид инфекция, особено, ако ходенето по малка нужда е съпроводено и с парене.
Синкав или зеленикав цвят на урината може да се получи от различни лекарства, храни или напитки. Ако не пиете лекарства, то най-добре отидете на лекар и си направете изследвания.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *