Цепене на дърва – грижа за отоплението и за тялото

Цепенето на дърва е доста добра кардио тренировка

В днешно време на фона на различните методи за отопление с климатици, парно и други електроуреди, отоплението с дърва остана малко на заден план. Въпреки това отоплението на дърва е доста срещано ако сте на почивка на вила. Камината доставя доста добър уют, удоволствие и хубава картина.

Цепенето на дърва е отлична кардио тренировка

Цепенето на дърва освен че ще ви осигури гориво за отопление е и доста добра кардио тренировка. Когато цепим дърва ние тренираме и голям брой мускулни групи. Цепенето на дърва развива мускулите на ръцете, гърба и кръста.
Специалисти твърдят, че при цепенето на дърва се изгарят между 400 и 500 калории на час.
Препоръчително е при използването на брадва за първи път или след дълго време да сте изключително внимателни поради риска от наранявания, схващания и дори скъсвания на мускулни влакна и сухожилие също така може да ползвате ръкавици да предотвратите досадните мехури на ръцете.

Стойката по време на цепенето също е от голямо значение. Разположението на краката и торса може да помогне за по-лесния замах с брадвата, да намали напрежението в кръста и да предотврати евентуални травми.

Излишно е да се напомня, че на следващия ден сигурно ще сте сковани от мускулна треска, но ако цепите дърва редовно тялото ще привикне и към това натоварване и скоро ще си цепите дърва без никакви проблеми.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *