Народни рецепти за цирей ще ви помогнат

Със стари изпитани рецепти за цирей от народната медицина ще си помогнете и ще решите проблема

Болезненият цирей, независимо на коя част от тялото се е появил, е много болезнен и се лекува трудно. Появата на това образувание се дължи на възпаление в основата на космената фоликула и в следствие на бактериална инфекция или механично замърсяване. Тогава се получава забиране и там започва да се събира по-голямо количество гной, която не може да излезе навън. Ако не се лекува навреме, след седмица се появява и жило, което трябва да бъде премахнато с компрес и в стерилна среда. Всеки човек е застрашен от поява на циреи, но най-често от него страдат предимно хора със слаб имунитет, а също и такива, предразположени към акне, екземи или други кожни проблеми.

цирей

Със стари изпитани рецепти за цирей от народната медицина ще си помогнете и ще решите проблема

Има начини за лечение на цирей с антисептични медикаменти и мазила от аптеката, но има и народни рецепти, които ще ви помогнат да се освободите от болезнения проблем.
Лек за цирей може да си приготвите и у дома сами, като използвате стари и изпитани домашни рецепти, които помагат. За да се излекувате от цирея, първо трябва добре да дезинфикцирате мястото и тогава да го обработвате, за да не се получи още по-голяма инфекция.
Рецепта за лечение на цирей с прясно мляко е много популярна в народната медицина. В прясно мляко се сварява ленено или конопено семе, докато набъбне и се сгъсти. С тази получена каша се маже цирея, за да изтегли гнойта.
Също лек за цирей с мляко може да си приготвите, като сварите няколко смокини с малко захар. После плодът се намачква и след като се получи каша и тя изстине, се нанася върху болезнения цирей, за да избие.
Ако си търсите друг домашен лек за цирей, може да си направите сварена коприва. След като изстине, тя се прави на каша и се нанася върху проблемната зона. Циреят се оставя да зрее, след което лапата се подменя. Дръжте компреса от коприва най-малко 8 часа, след което сложете нов.
Лапа от топла зелена глина също е много ефикасна рецепта за цирей и има оздравяващ ефект, като важно е тя да се сменя на два часа, докато пробие.
Може да приложите следната домашна рецепта за цирей с печен лук. Той се смесва със същото количество натурален пчелен мед. Тази смес се поставя като компрес върху болезнените места до пълно облекчаване на оплакванията и докато неприятния цирей избие.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Народни рецепти за цирей ще ви помогнат

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *